ZAPLENA NA CARINI: U postavi kofera gotovo kilogram i po srebra

Tanjug

13. 08. 2019. u 14:33

ЗАПЛЕНА НА ЦАРИНИ: У постави кофера готово килограм и по сребра

Ilustracija / Foto Uprava carina

Na Gradini, najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj, srski carinici proteklih danas u dva slučaja zaplenili gotovo kilogram i po srebrnog nakita i 12.000 neprijavljenih evra
Na Gradini, najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj, srski carinici proteklih danas u dva slučaja zaplenili gotovo kilogram i po srebrnog nakita i 12.000 neprijavljenih evra, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

U prvom slučaju, na Gradini je u ponedeljak, 12. avgusta, sprečen pokušaj jedne putnice da u zemlju prokrijumčari skoro kilogram i po srebrnog nakita.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je na red za kontrolu došao autobus beogradskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Istanbul-Beograd.

Prilikom pretrage, carinici su ispod postave u koferu jedne putnice iz Rume pronađeno oko 700 lančića, narukvica i minđuša od srebra.

PROČITAJTE JOŠ -  UPRAVA CARINA: Sprečen šverc zlatnog nakita

Krijumčareni nakit je zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnice pokrenut pred nadležnim sudom.

Dan ranije, u nedelju, takođe na ulazu u zemlju, otkriveno je ukupno 32.000 neprijavljenih evra, kod bračnog para bugarskih državljana koji su putovali automobilom BMW austrijskih registarskih oznaka.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, koliko iznosi dozvoljena suma koja se bez prijavljivanja može preneti preko granice, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred sudom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije