MILOŠ Stanojković (20) i Anđela Mančić (19), koji su prošle nedelje poginuli u saobraćanoj nesreći u Nemačkoj, sahranjeni su u ponedeljak zajedno na beogradskom groblju Zbeg. Na večni počinak ispraćeni su uz zvuke pesama "Pukni zoro", "Bolujem ja", "Nema više druga mog"... U tužnoj koloni, pored roditelja i rodbine, bilo je više stotina prijatelja i komšija.

Lelek i krici prolamali su se grobljem, naročito kada su dva bela kovčega spuštena u raku uz pesmu "Tiho noći moje zlato spava". Niko od prisutnik nije mogao da sakrije suze. Naročito, kada su se kratkim govorom, od dvoje mladih, oprostili Anđelina tetka, odnosno Milošev drug. Emocije su toliko bile jake da je Hitna pomoć morala da reaguje, jer je jednoj ženi pozlilo, a jedna devojka je pala u nesvest.

- Anđela, bila si anđeo i to ćeš uvek biti. Ti za nas nisi umrla, jer dok smo mi živi, bićeš u našim srcima i živećeš večno sa nama - poručila je kroz suze Anđelina tetka.


PROČITAJTE JOŠ - OTAC MLADIĆA STRADALOG U NEMAČKOJ: Miloša i Anđelu ćemo zajedno da sahranimo


Koji minut kasnije, jedan od Stanojkovićevih drugova, sa kojim je zajedno odrastao i igrao fudbal u PKB, kazao je da je Miloš bio "primer za sve najbolje što postoji".


- Prva ljubav bio ti je fudbal, pa tvoja porodica, drugovi i medicina. Ipak, najveća ljubav bila ti je Anđela. Vaša veza bila je neponovljiva, kao i međusobna ljubav. Večna. Vas dvoje ste srpski Romeo i Julija. Ni Bog nije dozvolio da i u ovako strašnom trenutku ne budete skupa, jer ta ljubav je nebeska. Zajedno ste sada i u raju, ali zauvek ostajete u našim srcima i sećanju - rekao je Milošev drug i onda zajecao.Do saobraćajne nesreće je, prema prvim informacijama, došlo kada se "ford" u kojem su bili svi nastradali i povređeni, iznenada zakucao u znak "stop", a potom odbio i udario u automobil "golf" koji ga je odbacio na drugo vozilo. Za volanom "forda" bio je Anđelin otac Mile Mančić.

Inače, Miloš Stanojković završio je Medicinsku školu i trebalo je 1. septembra da počne da radi kao akušer u GAK "Narodni front". Anđela je završila za tehničara za kompjutere. Njih dvoje planirali su da se zaposle i u Beogradu započnu zajednički život, a kasnije, eventualno, da se presele u Nemačku.


PROČITAJTE JOŠ - OTAC MLADIĆA STRADALOG U NEMAČKOJ: Miloša i Anđelu ćemo zajedno da sahranimoNASTRADAO I UJAK

OSIM Miloša i Anđele, kobnog dana u saobraćajnoj nesreći nadomak nemačkog grada Rotenburga, poginuo je i Zoran Disić (41), devojčin ujak. Anđelin četrnaestogodišnji brat Darko teže je povređen u nesreći. On je nekoliko puta operisan i još uvek je u bolnici u Nemačkoj.

Njihov otac Mile prošao je sa lakšim povredama i nije životno ugrožen.