PRIPADNICI MUP-a, tačnije Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa posebnim Odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva, uhapsili su G.P.(55), odgovorno lice pirotske Opšte bolnice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem. Uhapšen je i D.R.(60), iz Beograda, odgovorno lice preduzeća "Beolaser" za koga postoje osnovi sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Zbog istog krivičnog dela, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku, protiv petoro članova Komisije za sprovođenje postupka javne nabavke u pirotskog Bolnici. Policija traga za odbeglim radnikom Bolnice u Pirotu, starim 49 godine, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja.


PROČITAJTE JOŠ - Uhapšen tržišni inspektor zbog primanja mita


Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Pirotu, sumnja se da je G.P., koristeći svoj službeni položaj, naložio pomenutom muškarcu i članovima Komisije, da prihvate nepovoljniju ponudu pomenutog beogradskog preduzeća "Beolaser"za nabavku elektronske ploče, i da najpovoljniju ponudu pocepaju, a zatim da pod takozvanim zavodnim brojem evidentiraju ponudu ove beogradske firme.

Osumnjičenima G.P i D. R, određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti predati tužilaštvu u Nišu.