Za poslednji oproštaj porodica čeka papire

J. D. Lj.

09. 08. 2019. u 13:01

За последњи опроштај породица чека папире

Anđela Mančić i Miloš Stanojković , Zoran Disić

Tela Miloša Stanojkovića (20), Anđele Mančić (19) i njenog ujaka Zorana Disića (41) trebalo bi u petak ili subotu ujutru da stignu u Srbiju. Mladi par biće sahranjen u ponedeljak na groblju Zbeg

TELA Miloša Stanojkovića (20), Anđele Mančić (19) i njenog ujaka Zorana Disića (41), koji su nastradali u stravičnom sudaru u predgrađu nemačkog grada Rotenburga u proteklu nedelju, trebalo bi da budu dopremljena u Srbiju kasno u petak veče ili subotu ujutru. Pogrebno preduzeće čeka samo još neka dokumenta iz srpskog konzulata kako bi sa telima krenulo iz Nemačke. Sahrana mladog para biće u ponedeljak na beogradskom groblju Zbeg.

- Čekam svakog časa da mi jave da su krenuli - kaže nam kroz suze Nebojša Stanojkovića, otac nastradalog Miloša. - Neophodan je još samo taj jedan papir.

PROČITAJTE JOŠ - OTAC MLADIĆA STRADALOG U NEMAČKOJ: Miloša i Anđelu ćemo zajedno da sahranimo

Kako je ranije bilo najavljeno Miloš i Anđela, koji su se zabavljali, biće sahranjeni zajedno. U Nemačkoj, da preuzme tela, čeka Anđelina majka Ivana.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći u nedelju ujutru teško je povređen i Anđelin mlađi brat Darko (14), kao i otac Mile (46). Do udesa je došlo kada se "ford", u kojem su bili svi nastradali i povređeni, iznenada zakucao u znak "stop", a potom odbio i udario u automobil "golf", koji ga odbacio na drugo vozilo "pežo". Za volanom "forda" bio je Anđelin otac Mile Mančić.

Miloš je bio dete za primer. Završio je medicinsku školu, akušerski smer. Volontirao je u bolnici i 31. jula, pre nego što je odlučio da krene kod Anđele u Nemačku, dobio je papir da je odbranio državni ispit. Tada mu je i rečeno da treba da počne da radi za stalno u "Narodnom frontu". Njegov otac kaže i da je zato odlučio da krene ranije u posetu devojci, koja je već bila u Nemačkoj.


PROČITAJTE JOŠ - TEŠKA SAOBRAĆAJKA U NEMAČKOJ: Poginuli devojka (19) iz Leskovca, njen ujak i dečko (FOTO SA MESTA NEZGODE)

PLANOVI

MILOŠ je planirao da putuje 7. avgusta i da bude kod svoje devojke dve nedelje, do 23. Onda bi se vratili u Srbiju, jer je on trebalo da počne da radi, a i Anđela bi se zaposlila sa završenom školom za kompjutere. Planirali su zajednički život. Sada će počivati u istoj grobnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije