PORODILjA Milica Pendić (25) iz Vrnčana kod Gornjeg Milanovca o čijoj su sumnji da joj je beba "tipovana" za krađu, pisale "Večernje novosti", kako tvrdi, presretnuta je i napadnuta u četvrtak, oko 10.15, u krugu Kliničkog centra Srbije, a napadač joj je pretio smrću. Na lice mesta odmah su stigli Hitna pomoć i policija koja je obavila uviđaj. Istraga je u toku, a policija ispituje šta se zaista dogodilo.

Nakon davanja izjave, Milica je prevezena na pregled u Urgentni centar, gde su joj, kako saznajemo, konstatovane lakše povrede. Po izjavi koju je dala policiji, a koju nam je potvrdio Radiša Pavlović, član vladine Komisije za ispitivanje sumnji na nestanak dece u Srbiji, nju je nepoznati muškarac odvukao u žbunje i pištoljem udario u potiljak. Kako tvrdi Pavlović, napadač joj je tom prilikom rekao: "Sledeći put će metak direktno u glavu, mani se pričica po medijima".

Milica Pendić

Pročitajte još: Bebu su mi tipovali za krađu

- Milicu je iz Klinike u Tiršovoj, gde je od utorka sa svojim sinom, lekar uputio da skine konce od carskog reza u GAK u Višegradskoj - tvrdi Pavlović. - Ona je u pidžami i papučama, pošto su obe ustanove u krugu KCS, sama otišla u GAK gde su joj konci skinuti. Dok se vraćala, kod Crkve Svetih Kozme i Damjana, nepoznati muškarac ju je napao s leđa, zapretio i pobegao.

Kada je došla sebi, Milica je, prema Pavlovićevim rečima, najpre pozvala njega i Milanku Momčilović, zamenicu predsednika Udruženja za istinu i pravdu o bebama, koji su potom pozvali policiju i Hitnu pomoć.

- Zabrinjava nas što se sve dogodilo posle teksta objavljenog u četvrtak u "Novostima" i ubrzo nakon našeg gostovanja na TV "Pink" gde smo govorili o slučaju Milice Pendić i njene bebe - kaže Pavlović.

"Večernje novosti" su u četvrtak objavile priču Milice Pendić i Radiše Pavlovića. Prema njihovim tvrdnjama, Miličina beba "tipovana" je za krađu još dok je ona bila u drugom stanju, a istovremeno su izneli sumnju da su pojedini socijalni radnici u Gornjem Milanovcu, prema Milici nezakonito postupali zahtevajući da im dostavlja izveštaje posle svake kontrole i ginekološkog pregleda.

Radiša Pavlović pokazuje mesto gde je Milica napadnuta


SASTANAK U MINISTARSTVU

O SLUČAJU Milice Pendić, kako je za "Novostima" rekao Aleksandar Jevtović, direktor Centra za socijalni rad u Gornjem Milanovcu, u četvrtak u 12 časova trebalo je da se održi sastanak u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja. Da li je sastanak održan, ko mu je prisustvovao i da li je na njemu nešto odlučeno, do zaključenja ovog broja iz Ministarstva nismo dobili odgovore.