Jagodinac priznao da je podvodio i obljubio ćerku

Z. GLIGORIJEVIĆ

31. 07. 2019. u 08:02

Јагодинац признао да је подводио и обљубио ћерку

Kuća u kojoj je otac podvodio dete Foto Z. Gligorijević

Tužilaštvo saslušalo Borišu A., osumnjičenog za jeziv zločin u Jagodini. Priveden i jedan dečak, ali tvrdi da mu je žrtva devojka. U trenutku hapšenja dete je zatečeno bez odeće

BORIŠA A. iz Jagodine, koji je osumnjičen da je obljubio i podvodio svoju trinaestogodišnju ćerku, priznao je delo i nalazi se u pritvoru. Muškarac, koga je policija uhapsila kada i oca, osporava kvalifikaciju dela. Maloletnik uhapšen sa njima priznao je da je imao seksualne odnose sa devojčicom, ali se brani da je ona bila njegova devojka.

Podsetimo, komšije su prijavile Borišu A. da seksualno zlostavlja svoju ćerku, koja je osoba sa posebnim potrebama, i da je podvodi za novac kako bi kupio pivo. U momentu kada je policija upala u kuću Boriše A., dete je bilo nago, a u kući su bila dvojica osumnjičenih.


PROČITAJTE JOŠ: Podvodio ćerku za pivo

Viši sud u Jagodini odbio je predlog za određivanje pritvora maloletniku, jer je "priznao delo koje mu se stavlja na teret i ne postoji opasnost uticanja i ometanja daljeg toka istrage". To je, kako su naveli u sudu, jedini razlog za određivanje pritvora.

- Nakon donošenja naredbe o sprovođenju istrage protiv dva punoletna lica, Više tužilaštvo u Jagodini je Višem sudu u Jagodini dostavilo predlog za određivanje pritvora samo ocu, a ne i drugom punoletnom licu - rekao je za "Novosti" predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević. - Viši sud je doneo odluku o određivanju pritvora u skladu sa predlogom Višeg tužilaštva.

Više tužilaštvo je posle nekoliko dana, kada je već isteklo policijsko zadržavanje, dostavilo predlog za određivanje pritvora prema drugom punoletnom licu, ali je Viši sud u Jagodini, u redovnom postupku, odbio predlog za određivanje pritvora prema tom drugom licu.

Kako nam je rečeno u sudu, otac se tereti za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem član 179, stav 3, u vezi stava 1 Krivičnog zakona u sticaju sa krivičnim delom rodoskrnavljenje iz člana 197 Krivičnog zakonika. Ako bude osuđen, preti mu najmanje 10 godina robije, a najviše 40.


PROČITAJTE JOŠ: Odloženo suđenje Darku Kostiću zbog bolesti sudije

POZNAT PO KRAĐAMA

PROTIV maloletnika koji se tereti da je bio sa devojčicom Više tužilaštvo u Jagodini vodi 10 predmeta i podnelo je zahtev za zavodsku meru, o kome će odlučivati sudija za maloletnike Višeg suda. On se tereti da je u više navrata upadao u prodavnice i krao robu iz njih. O ovom slučaju ranije su pisale "Novosti", a vlasnici prodavnica u Jagodini žalili su se da nemaju način da stanu na put maloletnicima koji u organizovanim grupama kradu šta stignu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Balkanikus

31.07.2019. 08:41

Citam i ne verujem,pa jel moguce da se ovo desava kod nas u Srbiji.Godinu dana su sumljali ali nisu bili sigurni da podvodi cerku,ceo komsiluk u apsu pa nek okrecu glavu drugi put.Uzas !!!

Sandra

31.07.2019. 09:10

Na žalost, svakom Bog da decu! Ne mogu da shvatim kakvi su to ljudi i da li su uopšte ljudi, koji mogu da pristanu na seks sa detetom? Definitivno nam je pod hitno poteban zakon o fizičkoj kastraciji, kako bi se sprečili zločini ove vrste!

драгана

31.07.2019. 14:23

@Sandra - Bat polovini stanovnika ove naše domovine je potrebna pshoterapija ili resocijalizacija.