DETALjI POGIBIJE SUPRUŽNIKA U VRATARU: Majci nije bilo spasa, pokušala je da oživi oca

S. BABOVIĆ

29. 07. 2019. u 21:46

ДЕТАЉИ ПОГИБИЈЕ СУПРУЖНИКА У ВРАТАРУ: Мајци није било спаса, покушала је да оживи оца

Foto S.Babović

Kako su nastradali supružnici prilikom prevrtanja traktora u Vrataru kod Kruševca: Ćerka Lidija uspela da iskoči na vreme, videla je da majka nije živa, pa je pokušala da povrati oca

LIDIJA je pokušavala da oživi oca, trljala ga je po grudima, izvukla mu je i jezik. Za majku je odmah znala da nije živa... A na kraju je krenula ka selu, do dobrih prijatelja, kako bi od njih zatražila pomoć.

Ovako su nam meštani sela Vratare kod Kruševca opisali šta se događalo posle nesreće u kojoj su poginuli supružnici Radica (70) i Dragan Gavrilović (69). Oni su u nedelju nastradali na oko kilometar i po od kuće, kada se prevrnuo traktor kojim su se vozili. Njihova ćerka Lidija (49) uspela je da iskoči. Tako se i spasla.


PROČITAJTE JOŠ:
TRAGEDIJA U OKOLINI KRUŠEVCA: Supružnici poginuli na traktoru

- Pozvao me je prijatelj i rekao da su Dragan i Radica poginuli na Pešinom brdu dok su prevozili seno. Zatekao sam užasnu sliku. Čovek je ležao, bliže obali, sa leve strane, a žena je bila ispod prikolice. Sve je bilo prevrnuto - svedoči, za "Novosti", meštanin Momčilo Milovanović, iz Vratara.

Lidija je u nesreći zadobila povrede leđa i obe ruke. Prema rečima komšija i prijatelja koji su u ponedeljak došli da joj pomognu u najtežim trenucima, Gavrilovićima nije bilo spasa.

- Zašto mene Bog nije uzeo, a ne njih - ponavljala je Lidija Gavrilović, koja je posle ukazane pomoći u Hitnoj službi odmah htela da se vrati kući. - Ne znam šta ću i kako ću sada.

Draganov brat po majci Novica Matić, ugostitelj iz Prokuplja, kaže da još ne znaju šta se tačno dogodilo.

- Možda će sve da bude jasnije kada stignu rezultati obdukcije - kratko nam je rekao Novica.

Jedan od prvih komšija Desimir Gligorijević uverava da je pokojni Dragan bio vešt i iskusan vozač, koji je tim putem prošao ko zna koliko puta. Ne ume da objasni šta je moglo da uzrokuje prevratanje traktora. Komšije su ekipu "Novosti" dovele do lica mesta, gde su i u ponedeljak stajali prevrnut traktor i kola sa rasutim senom.

Mnogi u Vratarima pretpostavljaju da je neki Draganov zdravstveni problem mogao da prouzrukuje eventualni gubitak kontrole nad traktorom. Kažu da je imao problema sa srcem, da je umeo da se požali na zdravlje, i pojedini sagovornici "Novosti" ne isključuju mogućnost da je neposredno pre nesreće doživeo infarkt.

- Tu su ostale makaze, ključ, neki pribor, sve je to verovatno poispadalo po prevrtanju vozila - veruje Desimir Gligorijević. - Oni su bili veoma vredni ljudi. Dragan je godinama radio u "Trajalu", a kasnije je sa suprugom Radicom i ćerkom Lidijom obrađivao zemlju. Imaju i dosta mehanizacije, a bave se i stočarstvom. To je porodica za primer, dobre komšije od kojih si uvek mogao da zatražiš pomoć.

Novica Matić, brat poginulog

Neveliko selo Vratare nalazi se 15 kilometara od Kruševca i ima svega 350 žitelja. Selo se ujedinilo u bolu i u ponedeljak je pripremalo za sahranu, koja će biti u utorak na lokalnom groblju. Komšije su prve pomogle povređenoj ćerci, koja je posle smrti roditelja ostala sama u porodičnoj kući.


PROČITAJTE JOŠ:
Okanović: Broj nesreća drastično povećan ovog leta

SEDELE NA "KRILIMA"

NIZBRDICA na kojoj se prevrnuo traktor sa kolima za seno zove se Jasenjak. Nalazi se na manje od 100 metara od oranica Gavrilovića, odakle su se uputili kobnog dana. Dragan je upravljao poljoprivrednim vozilom, a njegova supruga Radica i ćerka Lidija sedele su na "krilima" traktora, na suprotnim stranama. Tragovi na licu mesta ukazuju na to da je mašina s leve prešla na desnu stranu puta, kada se i prevrnula. Prema informacijama iz kruševačke policije, sumnjivih okolnosti nema i slučaj je okvalifikovan kao zades.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

mesa

29.07.2019. 22:14

kad ga vi razvezete sa pricomnikad kraja ko da nekog interesuje ko je od cega bolestan bio ko da ste doktori i dajete mu analize boze stampe

Bane

30.07.2019. 06:39

Blatnjavi a strmi put, za traktor koji ima visoko težište ništa gore. Zakonom bi u ep da svaki traktor ima kabinu, ili najmanje rolbar a prevoz lica na krilima(blatobranima)traktora zabranio. Tako bi se broj poginulih na traktorima smanjio za 90% jel prevrtanje traktora je najčešći uzrok pogibije ljudi a ove mere bi anulirale smrtnost i u velikoj meri povrede pri prevrtanju. Netrebaju tu nikakve studije o izvodljivosti i pametovanje stručnjaka.