ISTRAGA U MIŠARU: Zaklao suprugu, hteo i sebe?

A. DELIĆ

29. 07. 2019. u 08:02

ИСТРАГА У МИШАРУ: Заклао супругу, хтео и себе?

Kuća Mijailovića u Mišaru / Foto A. Delić

Strašan porodični zločin u Mišaru kod Šapca. Mijailovići važili za najugledniju romsku porodicu u kraju. Ubicu i žrtvu našli krvave, zagrljene u kupatilu. Tužilac ne isključuje mogućnost da se zločin i drugačije odigrao 

Milorad Mijailović (57), iz Mišara kod Šapca, kuhinjskim nožem je preklao svoju suprugu Biserku (51). Ovo se dogodilo u porodičnom domu u Pop Lukinoj ulici, u subotu uveče oko 21 čas. Kada je video šta je učinio, na isti način Milorad je pokušao da presudi sebi.

Drami je prethodila žučna svađa, da bi, neposredno pre napada na suprugu, Milorad iz kuće izbacio sina Leonarda i snahu. Kada je čuo da majka zapomaže, sin je pozvao u pomoć susede i alarmirao policiju, ali nije uspeo da uđe, a do dolaska patrole Biserka je već bila mrtva.


PROČITAJTE JOŠ: DETALjI PORODIČNE TRAGEDIJE KOD ŠAPCA: Biserka došla da se pomiri, muž je preklao nožem

- Pronašli smo ih zagrljene u kupatilu. Ona je bila sva u krvi, sa više zadobijenih udaraca nožem u grudi i presečenim grkljanom. Milorad je sebi isekao levu ruku i zasekao karotidu. Brzo je prevezen u šabačku bolnicu i lekari su uspeli da ga zbrinu. Ima dosta izgleda da preživi - kaže naš izvor iz istrage.

Viši javni tužilac naložio je obdukciju tela nesrećne Biserke kako bi otklonili svaku sumnju. Iako slučaj izgleda prilično jasno, ipak, u sukobu koji je prethodio zločinu učestvovalo je više lica, pa se ne zna koji detalj, navodno, može dovesti i do nekog drugačijeg ishoda.

- Čula sam da žena doziva u pomoć, ali bračni par je imao česte razmirice, pa niko nije pridavao neki veći značaj tome - priznaje jedna od komšinica. - Kada je došla policija, grešna nam duša, za Bisu je već bilo kasno. A bila je dobra i vredna žena.

Prema rečima suseda, Biserka je poslednjih šest meseci bila u Sremskoj Mitrovici ili Obrenovcu. Znaju da je napustila supruga sa kojim je imala šestoro ili sedmoro dece. Romska porodica, kažu, domaćinska, vredna i ugledna.

Prozor od kupatila u kom je počinjen zločin


- Kada je Bisa otišla kod nekog od svojih sinova, ovaj koji je ostao sa ocem, najmlađi Leonardo, insistirao je na tome da se majka vrati. Došla je praktično da pregovara o tome, i evo šta se dogodilo - priča jedan dobar porodični prijatelj, koji ne želi da mu pominjemo ime.

Leonardo je, kaže, mnogo voleo i majku i oca, a i oni njega. Kada su ga sa 14 godina prvi put oženili, mlada je, odmah čim je izašla iz aviona, došla na svadbu, koja je trajala 10 dana. Mijailovići su radili mnogo i imali dosta novca, kćeri su poudavali i mogli su da uživaju, ali nisu imali sreće.

- Bisa je odlazila u Beograd da radi, a Mića je češće bio kod kuće. Imao je dva ili tri automobila, kombi, punu kuću svega, ali đavo mu nije dao mira. Bila je lepa i pametna. Žena bez greške. A on preterano ljubomoran. Možda je to razlog za ovaj zločin - kaže jedan od meštana Mišara.


PROČITAJTE JOŠ: HOROR U ŠAPCU: Milorad ubadao nožem suprugu dok nije umrla, pa pokušao sebi da presudi

POVREDE

Mijailović je sebi naneo teške, ugrožavajuće povrede, koje lekari ocenjuju opasnim po život - posekotine i ubodne rane na vratu. Isekao je traheje, larings, ali nije prerezao vitalne krvne sudove.

- Operaciju su radili ORL i MFH timovi. Pacijent je u šok-sobi i oporavlja se, ali povrede su takve prirode da se u ovom momentu nikakve medicinske prognoze ne mogu davati - kaže dr Slobodan Popović, hirurg i direktor šabačke bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)