Prošlo je godinu dana od ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića.

Utučena, krijući lice iza tamnih naočara i u crnini, poznata manekenka Sanja Papić (35) došla je na Novo groblje na pomen svom suprugu, advokatu Dragoslavu Miši Ognjanoviću (57), koji je likvidiran pre tačno godinu dana na Novom Beogradu.

Tužnu godišnjicu njegova treća supruga Sanja Papić, zajedno sa njegovim sinom Petrom, rođacima i prijateljima, obeležila je pomenom na Novom groblju u Beogradu.

Prvi je stigao stariji mupkarac, koji je poljubio spomenik, a zatim seo na klupicu i sačekao porodicu. Ubrzo je stigla i neutešna Sanja, koja je iz vozila iznela veliki buket crvenih ruža, koje je potom položila na Mišin grob.

Utučena, sa velikim crnim naočarima, pozdravljala se sa rodbinom. Iz vozila je iznela i nove crvene stalke za sveće, a žena koja je došla sa njom donela je veliki buket belih ruža.

Na grob svog oca došao je i Mišin sin iz prvog braka Petar Ognjanović. On je tiho razgovarao sa rođacima dok su ga oni grlili i tešili.

Dok je sveštenik držao opelo, njegova supruga je dostojanstveno i mirno stajala i gledala u zemlju brišući suze. Pomen je održan u krugu najbliže porodice i desetak prijatelja i rođaka.

Pred samu godišnjicu, porodica je na spomenik postavila i Mišinu fotografiju, a grob inače redovno posećuju supruga Sanja sa kojom je imao ćerkicu, ali i pomenuti sin Petar iz braka sa prvom suprugom Ninom. Njegova druga supruga bila je Plejboj zečica Natalija Mihić, sa kojom je takođe dobio sina.

U klasičnoj sačekuši 28. jula prošle godine nepoznati napadač ispalio je čak sedam hitaca u poznatog advokata koji je bio okrenut leđima, a u društvu sina Petra. U večernjim satima Ognjanović je sa sinom išao ka stanu u kojem je živeo, a ubica je iz prikrajka čekao da vidi Ognjanovićima leđa i da zapuca.

U pucnjavi je povređen i Petar, ali srećom metak je samo okrznuo njegovu šaku i zadobio je lakše povrede.

Posle godinu dana još nije poznat identitet napadača, kao ni naručioca ubistva advokata. Takođe, nepoznat je motiv likvidacije, ali spekuliše se da je njegov život bio ugrožen zbog poznanstva sa Lukom Bojovićem, kojeg je zastupao više od deset godina. Bojović je od 2012. godine na izdržavanju kazne od 18 godina zatvora u španskom gradu Valensiji.