Podignuta optužnica protiv Đurovića za ubistvo studenta

Tanjug

petak, 26. 07. 2019. u 12:37

Подигнута оптужница против Ђуровића за убиство студента

Neđeljko Đurović
Foto: facebook.com

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Neđeljka Đurovića (29) iz Požarevca kojom ga tereti da je 27. januara rano ujutru na smrt izbo Miloša Mileusnića (24)
Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Neđeljka Đurovića (29) iz Požarevca kojom ga tereti da je 27. januara rano ujutru na smrt izbo Miloša Mileusnića (24), ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Optužnicom mu stavlja na teret krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 30 do 40 godina zatvora, saznaje Tanjug.

Tužilaštvo je takođe predložilo da se tražilo da se Đuroviću produži pritvor.

O predlogu pritvoru i potvrđivanju optužnice odlučivaće narednih dana krivicno vanpretresno veće Višeg suda.

Đurović je zimus na saslušanju tužilaštvu negirao ubistvo, tvrdeći da uopšte nije bio u ulici Ulici Dimitrija Tucovića u vreme ubistva, iako je, prema pisanju medija dan ranije, na saslušaju u policiji priznao ubistvo, koje je navodno izvršio iz "ličnog nezadovoljstva", iako ubijenog nikada pre nije video.

Pročitajte još - OTAC MLADIĆA KOG JE UBIO NEĐELjKO: Sina mi ništa ne može vratiti, ne zanima me istraga


Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Begradu gde su mu roditelji kupili stan.

U Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari 27. januara ujutru izboden je Mileusnić, student iz Čacka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Pera Detlić

26.07.2019. 13:05

i ovaj će proći sa godinu dana kućnog pritvora kao i onaj što je pre mesec dana uleteo u kafić pa posle toga pobegao i beli svet.jadan ti je naš zakon.

Sani

26.07.2019. 15:27

@Pera Detlić - Ako imaju sigurne dokaze nema šanse da se izvuče.Ne razumem što su mnogi ubedjeni da ce biti oslobodjen.

BobmarkSRB

26.07.2019. 15:17

Mali je nakaza...da sam ga znao pa da mu zavrnem koju vaspitnu mozda bi mu doslo do mozga !!!

Sandra

29.07.2019. 09:31

@BobmarkSRB - Sad čitam da je bio uračunljiv,čak ni pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.Učiniti tako nešto hladnokrvno to je baš da se čovek zabrine.