ZBOG sumnje da je u noći između nedelje i ponedeljka ubio svog oca, poznatog novopazarskog biznismena Nedžiba Kačara (60), u sredu posle podne u novopazarsku policiju priveden je njegov sin D. K., koji je sinoć u trenutku slanja ovog teksta još bio na policijskom ispitivanju.

Zasada se zna da je Nedžib Kačar, vlasnik Pešter banke i nekoliko firmi, ubijen nožem i da su presudne bile posekotine i ubodi u predelu vrata. Jedan ubod registrovan je i u stomačnoj regiji. Beživotno telo Nedžiba Kačara pronađeno je oko tri sata posle ponoći u dvorištu porodične kuće u novopazarskom naselju Rasadnik. U trenutku ubistva u kući Kačara bili su njegovi tast i tašta i dvojica sinova.

Osim što je bio poznat kao uspešan biznismen i bogat čovek, Nedžib Kačar bio je poznat i po porodičnom nasilju, pre nekoliko godina pokušao je da ubije svoju suprugu, zbog čega je izvesno vreme proveo u zatvoru.

PROČITAJTE JOŠ - SAHRANjEN NOVOPAZARSKI BIZNISMEN, KRUŽE PRIČE: Ubio ga neko od ženine rodbine, jer ju je maltretirao?

U prve probleme Kačar je zapao nakon hapšenja zbog pozajmice više stotina hiljada evra Osiguravajućem fondu Crne Gore, a potom i zbog stečaja Pešter banke, za koji je krivio tadašnjeg guvernera Mlađana Dinkića. Na jednoj konferenciji za medije u Novom Pazaru Kačar je pozivao Dinkića na dvoboj - "da se kao ljudi obračunaju". Objavljivao je slike na kojima je sa Bogoljubom Karićem i u društvu mnogih poznatih biznismena iz Beograda i regiona. Bio je jedan od osnivača prve političke stranke u Novom Pazaru (Jugoslovenske progresivne inicijative - JUPI).

Kasnije je osnovao još nekoliko partija i udruženja, ali nikada nije imao znatnijeg političkog uspeha. Posle pobede DOS bio je ozbiljan kandidat za načelnika policije u Novom Pazaru. Jedno vreme Kačar je imao i svoj list "Mond-pres", koji je posle nekoliko godina ugašen.

Nedžib Kačar je sahranjen 23. jula na groblju u pešterskom selu Melaje.