PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su F. D. (36) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Kako se sumnja, F. D. je 22. maja ove godine na parkingu ispred porodične kuće u Karađorđevoj ulici u Novoj Varoši oko 3.10, zapalio automobil "pežo 208", vlasništvo Nikole Jelića, predsednika Skupštine opštine Nova Varoš i donedavno direktora "Srbijašuma" Šumskog gazdinstva Prijepolje.

Tom prilikom oštećen je i službeni automobil "škoda oktavija", vlasništvo "Srbijašuma". Ceo slučaj zabeležile su kamere sa video-nadzora, što je pomoglo policiji u otkrivanju počinioca. Da je policija rasvetlila slučaj i otkrila piromana Jelić je saznao od novinara "Novosti". On navodi da mu ništa ne znače inicijali uhapšene osobe, te da još uvek ne zna o kome se tačno radi.

- Drago mi je da je policija otkrila počinioca. Zaista ne znam o kome je reč, inicijali mi ništa ne znače jer ne poznajem nikakvu osobu sa tim imenom i prezimenom. Nadam se, da će nakon hapšenja policija otkriti ko su nalogodavci ovog krivičnog dela - kazao je Nikola Jelić.

U saopštenju MUP-a navodi se da je F. D. zapaljivom tečnošću polio "pežo 208" beogradske registracije, koji je u potpunosti izgoreo, nakon čega je pobegao. On će uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.

INTERVENCIJA

U TRENUTKU paljenja vozila šestočlana porodica Jelić spavala je u kući, koju je vatrena stihija takođe oštetila. Tada su porazbijana stakla na butiku a izgorela je i tenda. Brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je širenje požara na celo imanje.


PROČITAJTE JOŠ: Izgoreo automobil predsednika SO Nova Varoš (FOTO+VIDEO)