Radnik poginuo u eksploziji

Lj. P. - Z. G.

22. 07. 2019. u 12:42

Радник погинуо у експлозији

Industrija mesa "Matijević"

Eksplozija u Industriji mesa "Matijević" u Novom Sadu. Mato Peranović nastradao, a Srboljub Trifunović povređen

RADNIK zaposlen u Industriji mesa "Matijević" u Novom Sadu, Mato Peranović (57) iz Kulpina kod Bačkog Petrovca, poginuo je u ponedeljak na radnom mestu, dok je njegov kolega Srboljub Trifunović (45) iz Novog Sada lakše povređen. Nesreća se dogodila u fabrici na Rumenačkom putu 86, gde je oko podneva, iz još neutvrđenih razloga, došlo do eksplozije u kotlarnici.


Pročitajte još: IZBODEN NOVOPAZARSKI BIZNISMEN: Pronašli ga u porodičnoj kući u lokvi krvi

Nesrećni Peranović je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Medicinska ekipa Službe hitne pomoći je stigavši na mesto tragedije mogla samo da konstatuje smrt ovog pedesetsedmogodišnjaka. Njegovom kolegi Trifunoviću je povređeno oko i odmah je prevezen u bolnicu. Smešten je na Kliniku za očne bolesti, a nakon ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje.

- Pacijent ima povredu rožnjače - predočavaju u KCV. - Posle kompletne dijagnostike i oftalmološkog pregleda, pušten je na kućno lečenje uz odgovarajuću terapiju.

Zbog čega je došlo do eksplozije u kotlarnici mesne industrije "Matijević", zasada nije poznato, a uviđaj su obavili javni tužilac i policija. U krugu MI "Matijević" je viđeno i vozilo vatrogasno-spasilačke brigade.

Izražavajući duboko žaljenje zbog tragedije, u mesnoj industriji "Matijević" kažu da je do nesreće u kotlarnici u krugu fabrike došlo iz još neutvrđenih razloga.

- Navedeno postrojenje poseduje sve potrebne dozvole i obavljeni su svi pregledi ispravnosti opreme pod pritiskom - saopštili su predstavnici IM "Matijević". - Prilikom eksplozije je stradao jedan radnik, dok je drugi povređen. U toku je utvrđivanje uzroka nesreće.


POMOĆ PORODICAMA

U INDUSTRIJI mesa "Matijević" ističu da izražavaju žaljenje zbog nemilog događaja.

- Preduzimamo sve da pomognemo unesrećenim radnicima i njihovim porodicama - ističu u ovom preduzeću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miša zaštita

23.07.2019. 06:22

Zna se kada kotao eksplodira, otkaz mernoregulacione opreme i porast pritiska ili oslabljen zid usled korozije. I jedno i drugo se otklanja redovnim pregledima, sigurnosni ventil obavezno jednom godišnje.