U SAOBRAĆAJNOJ nesreći koja se dogodila u petak oko 12.30 na uglu ulica Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu teško je povređena putnica Lj. P. (85). Dok je izlazila iz autobusa njoj su vrata autobusa gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 610 prignječila ruku, a potom je pala pod autobus, koji joj je prešao preko noge. Oba ekstremiteta su joj gotovo smrskana. Zbrinuta je u Urgentom centru.

Starija putnica pokušala je da izađe iz autobusa na stanici u pravcu ka gradu, ali tačne okolnosti nesreće još nisu utvrđene. Kako kažu očevici, Lj. P. je krenula da izlazi i tom prilikom je ispala iz autobusa, a vozač je krenuo sa stanice.


PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA U ZEMUNU: Sudar tri automobila, poginula žena (FOTO / VIDEO)

Šofer, vidno potresen zbog nesrećnog događaja, samo je za "Novosti" kratko prokomentarisao da je putnica kasno krenula da izlazi, a da je on nije video.

Sugrađani koji su se u tom trenutku našli na stajalištu začuli su zapomaganje žene i pritrčali joj u pomoć. Vozač se, prema njihovim rečima, odmah zaustavio, samo metar nakon što je krenuo. U Urgentnom centru potvrđeno je da je reč o teškoj povredi desne ruke i noge.

Kako se navodi u saopštenju GSP, nakon sprovedene istrage, ukoliko se utvrdi odgovornost vozača, protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.

- Iskazujemo najdublje žaljenje zbog nesreće koja se desila na liniji 610 u kojoj je povređena starija putnica - kažu u GSP. - Predstavnici ovog preduzeća sve vreme su bili u Urgentnom centru i čekali informacije o njenom stanju. Lekarska pomoć pružena je i vozaču koji je upravljao autobusom, a koji se trenutno nalazi u stanju šoka. GSP "Beograd" apeluje da svi putnici obrate pažnju prilikom ulaska i izlaska iz vozila javnog gradskog prevoza.