NAKON stravične saobraćajne nezgode na auto-putu kod Velike Plane u sredu, u kojoj je život izgubio jedanaestogodišnj Veljko Stojković, lekari se bore za život njegove sestre Natalije (8) koja se nalazi u dubokoj komi. U teškom stanju je i dalje njihov deda Aleksandar (59), koji je upravljao vozilom prilikom kobnog sudara sa kamionom u zaustavnoj traci.

Velika Plana i Ulica 1.300 kaplara, u kojoj živi porodica Stojković, od srede su mesta nemerljive tuge zbog stradanja malog Veljka i borbe za život njegove sestre. Sve molitve usmerene su na mladi život devojčice i dušu dečaka. Veljkovo telo u četvrtak je doneto kući. Nad njim su bdeli roditelji, čekajući iz minuta u minut vesti o stanju ćerkice koja je pala u komu nekoliko sati posle nesreće.


PROČITAJTE JOŠ:
NOVI DETALjI SAOBRAĆAJKE KOD VELIKE PLANE: Nastradao dečak od 11 godina, devojčici (8) se lekari bore za život (FOTO)

- Kuća nam je zavijena u crno. Samo Nata da preživi - jecala je baka Milica.

Rodbina, prijatelji, komšije, kolege u četvrtak su celog dana dolazili da izjave saučešće i pruže podršku neutešnim roditeljima - majci Jeleni i ocu Vasiliju, inače, policijskom službeniku.

Među ljudima, nema reči, samo muk i agonija iščekivanja kakav će biti ishod Natalijine borbe. Kako saznajemo, Aleksandar je sa unukom Veljkom bio na Vlasini, gde imaju kuću, ali su u utorak na kratko prekinuli odmor i vratili se u Veliku Planu, jer je dečak morao kod zubara. Dan kasnije, u sredu, unuci su sa dedom ponovo krenuli put Vlasine, u nameri da tamo za vikend sačekaju roditelje, i sa njima nastave put ka moru. U tome ih je sprečila jeziva tragedija.

Veljko Stojković

Veljko je završio četvrti razred OŠ "Sveti Sava", a njegova sestra prvi.

- Veče pred put videli smo ih ispred kuće na ulici, igrali su se. Aleksandar je kupio prase, sredio ga i stavio u gepek da na Vlasini naprave gozbu. Umesto toga, zadesila ih je preteška nesreća - svedoče potresene komšije.

Šta je izazvalo užasnu nesreću, utvrdiće istraga koja je u toku. Podsetimo, do udesa je došlo između Starog Sela i Markovca kada je "ford ka", koji se kretao se iz pravca Beograda ka Nišu, prednjim desnim delom udario u kamion koji je stajao u zaustavnoj traci. Auto je smrskan, a motor je izleteo iz haube. Dečak je nastradao na licu mesta, dok je njegova sestra sa povredama opasnim po život upućena u Dečiju bolnicu u Tiršovoj.

Prema nezvaničnim, ali potvrđenim saznanjima, u "fordu ka" niko nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Mališani nisu bili u sedištima za decu, a kako se veruje, dečak je najverovatnije sedeo na mestu suvozača. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, koje vodi istragu, rekli su nam da čekaju izveštaj Policijske uprave Jagodina koja je obavila uviđaj.


PROČITAJTE JOŠ:
TEŽAK UDES KOD ALEKSINCA: U sudaru kombija i kamiona poginula jedna osoba, drugoj se bore za život

- Pretpostavljamo šta je izazvalo saobraćajnu nezgodu, ali dok ne bude gotov izveštaj i veštačenje, ne mogu o tome da govorim - kaže portparolka ovog Tužilaštva Nevena Arsić.

Veljko će biti sahranjen u petak u podne na Starom groblju u Velikoj Plani.

ISTOVETAN UDES PRE NEDELjU DANA

OVAJ udes je druga nezgoda za nedelju dana u kojem je putničko vozilo naletelo na kamion u zaustavnoj traci. Na samo dvadesetak kilometara od atara Starog Sela, kod Male Krsne nastradali su otac i kćerka iz Zaječara, dve osobe su povređene, a beba je preživela jer je ispala sa auto-sedištem iz vozila.