U BANjSKOJ ulici na Zvezdari, u četvrtak je oko 7.45 nepoznati napadač hicima iz pištolja ranio Ljubicu M. (40), direktorku novobeogradske filijale Zberbanke. Hici su je pogodili u nogu i to dok je ulazila u svoj službeni automobil! Napadač je, potom, pobegao na skuteru i policija još traga za njim.

Napadač je, kako kažu očevici, pored skutera čekao Ljubicu da izađe iz svog doma, udaljenog dvadesetak metara, i dođe do automobila, kojim svakog dana ide na posao. On je u ovu tihu, jednosmernu ulicu, prema rečima stanovnika ovog dela prestonice, ušao iz suprotnog smera, i čekao sa kacigom u ruci.


PROČITAJTE JOŠ:
PUCNjAVA NA ZVEZDARI: Žena zadobila tri prostrelne rane, napadač pobegao skuterom

Kako se približila, odmah je izvukao oružje i zapucao. Ispalio je tri hica i sva tri su pogodila bankarku u nogu.

- Sve je bilo mirno, kada se odjednom začulo nekoliko pucnjeva - kaže za "Novosti" jedan od stanara okolnih zgrada. - Istrčali smo napolje i ugledali ženu srednjih godina kako zapomaže i nepomično leži na ulici, pored automobila. Mnogi su pritrčali u pomoć i bili uz nju do dolaska vozila Hitne pomoći, koje je stiglo posle dvadesetak minuta.

Svedoci pričaju da je nesrećna žena sve vreme jaukala i bila uznemirena, jer je bol bio veoma jak. Prvi se snašao njen komšija, koji je istrčao sa mokrim peškirom i pokušao je da joj podveže nogu i spreči jače krvarenje.

- Izgledalo je kao da se napadač i žrtva poznaju - navodi jedan od svedoka. - Dozvolio je da mu vidi lice. Reč je o muškarcu, krupnije građe. Posle pucnjave stavio je kacigu, seo na motor i pobegao u nepoznatom pravcu.

Direktorka Zberbanke, prema prvim nalazima sa mesta događaja, zadobila je prostrelne rane na desnoj potkolenici, i kolima Hitne pomoći prebačena u Urgentni centar na dalje zbrinjavanje. Napadač, koji je ranio ženu, i dalje je u bekstvu, a policija i dalje intenzivno traga za njim.

- Ljubica još nije dala zvaničnu izjavu policiji, jer je u šoku - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Kratko je samo rekla da ne poznaje osobu koja je pucala, kao i da nema neprijatelje. Nije znala ili htela da kaže od koga joj preti opasnost i šta se iza ovog napada krije.

Policija je u četvrtak tokom uviđaja, a i kasnije uzimala izjave od svedoka pucnjave . Istražni organi će u narednom periodu probati još jednom da razgovaraju i sa ranjenom direktorkom banke. Više detalja biće poznato posle završetka istrage.


PROČITAJTE JOŠ:
Sudar gradskog autobusa i kombija kod Ade - povređeno devetoro

BOGATO ISKUSTVO

PREMA nezvaničnim informacijama, Ljubica M. poseduje zavidno bankarsko iskustvo, a treutno je direktor filijale Zberbanke na Novom Beogradu. Ona je radila u više privatnih firmi, a od 2005. do 2014. godine je predavala ekonomiju u srednjoj školi "Vuk Karadžić" u Ljuboviji, odakle je poreklom. Razvedena je i ima ćerku.