SLAVICA Gajzer (45) iz Smedereva bori se za život nakon što joj je, kako se sumnja, bivši suprug Jožef Gajzer srpom naneo teške povrede naočigled dvoje dece, od kojih mlađe, zajedničko, ima samo pet godina. Inače, Gajzer je izašao iz zatvora pre samo mesec dana, gde je proveo deset meseci zbog nasilja nad nekadašnjom ženom. On je posle zločina pobegao, ali ga je policija uhapsila u četvrtak kasno popodne.

Prava drama u kući u Ulici Crvene armije na broju 72 dogodila se u sredu posle 23 časa kada je Jožef došao i počeo da maltretira bivšu suprugu. U kući je bio njen četrnaestogodišnji sin iz prethodnog, i petogodišnji dečak koga je dobila u braku sa Gajzerom.


PROČITAJTE JOŠ:
Uhapšen muškarac osumnjičen da je pred decom srpom iskasapio bivšu ženu (FOTO)

- Najpre je naredio ženi i deci da sednu na pod u hodniku, ali posle rasprave, Slavica je u jednom trentuku stala ispred njega. Tada ju je srpom, koga je doneo sa sobom, ubo u stomak - potvrđeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Smederevu.

U međuvremenu, starije dete je pozvalo policiju, ali dok je patrola bila na putu do kuće, Jožef je pobegao.

- Čuo sam vrisku, ali sam pomislio da se svađaju, jer se to često dešavalo. Kada sam izašao u dvorište, video sam ga kako istrčava iz kuće i beži, a ubrzo su stigle policija i Hitna pomoć - svedoči Slavičin prvi komšija.


Nesrećna žena, kojoj je praktično stomak rasporen, odmah je operisana u Opštoj bolnici "Sveti Luka" kako bi bilo zaustavljeno obilno krvarenje. Imala je veliku ubodnu ranu na stomaku, ali i izlaznu ranu u predelu dijafragme.

- Nakon operacije, transportovana je na Vojnomedicinsku akademiju - izjavio je direktor smederevske bolnice dr Nenad Đorđević.

Policija je odmah započela poteru za beguncem. U potragu su uključeni pripadnici policijskih uprava u Pančevu i Smederevu, a pretraživano je šire područje Smedereva i Kovina. Gajzer ima obiman dosije kada je reč o porodičnom nasilju. Smederevski sud mu je 2017. i 2018. godine izrekao meru zabrane prilaska Slavici. On je tu meru prekršio, čak i ponovo vršio torturu nad njom, zbog čega je i osuđen na deset meseci zatvora, iz kojeg je izašao pre mesec dana.


SEZONSKI POSLOVI

SLAVICA sa decom živi u kući pokojnog supruga. Ima još dva deteta iz prethodnih brakova, saznajemo od komšija. Izdržava decu i sebe radeći sezonske poslove.


PROČITAJTE JOŠ:
PORODIČNO NASILjE U VALjEVU: Suprugu teško povredio stolicom

IZMISLIO KRAĐU OD MILION DINARA?!

KAKO smo saznali, Jožef je policiji prijavio da ga je Slavica pokrala, i odnela "poverljiva dokumenta" i milion dinara. Zbog toga je policija pre desetak dana izvršila pretres njene kuće, ali ništa nije nađeno.