Nesreće na dva pružna prelaza, ima povređenih

Novosti Online

četvrtak, 18. 07. 2019. u 13:46

Несреће на два пружна прелаза, има повређених

Foto ilustracija: D. Dozet

Tokom pre podneva došlo je do naletanja lokomotive i putničkog voza na dva putnička vozila
Na dva pružna prelaza, kod Pančeva i Kraljeva, tokom pre podneva došlo je do naletanja lokomotive i putničkog voza na dva putnička vozila, saopšteno je iz preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije". U nesreći kod Pančeva lakše su povređene dve osobe.

Obe nesreće dogodile su se nepažnjom vozača drumskih vozila i nepoštovanjem znakova i signalizacije.

U stanici "Pančevo Vojlovica", na putnom prelazu obezbeđenom branicima, lokomotiva "Srbija Karga" koja je saobraćaja bez vagona, naletela je na kombi vozilo. Tom prilikom lakše su povređene dve osobe iz kombija, koje su odmah prevezene u pančevačku bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ -Vozač poginuo na auto-putu: Više puta udario u zaštitnu ogradu, pa se zabio u drvo

Nesreća se dogodila u 10.16 jer vozač kombija nije poštovao znakove drumske signalizacije, pa je kombi na putni prelaz skrenuo iz pravca gde to nije bilo dozvoljeno.

Na pružnom prelazu na putu između Kraljeva i Adrana došlo je do naletanja putničkog voza na vozilo oko 10.20. I ova nesreća se dogodila nepažnjom vozača ali na sreću nije bilo povređenih.

"Infrastruktura železnice Srbije" i ovom prilikom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, jer je to jedini način da se očuva bezbednost saobraćaja i sačuvaju životi.

(RTS)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Ivica

18.07.2019. 14:49

a zar ne treba prvo uvidjaj pa onda neka javna institucija (policija,tuzilastvo) da uradi uvidjaj pa posle sagledavanja dokaza da objavi ko je kriv? ne mogu da verujem da se odmah izlazi sa izjavom da je kriv vozac automobila.

Гојко

18.07.2019. 15:42

@Ivica - Uvek je na pružnom prelazu kriv vozač putničkog vozila.On mora da zna da prugom može uvek da naiđe voz koji ne može u mestu da ukoči i da on ima prednost.Ovi što to ne poštuju misle da su brži,jači od lokomotive,pa budu razlupani.Dobro je da niko nije ozbiljnije stradao,a ko neće da se zaustavi ispred pruge,nek snosi posledice...

Miša zaštita

18.07.2019. 19:50

@Ivica - Osnovno pitanje je, da li je radila signalizacija? Na 50% prelaza ne radi.

Jasmin

18.07.2019. 23:22

O cemu pricate vi? Zasto napadate vozaca? Na koliko priznih prelaza je katastrofalna vidljivost?! Trava po dva metra, , znaci haos, ne kazem da vozac nije kriv, ali u kom veku zivimo , rampe su toliko jeftine da je stvarno bruka za drzavu. Ptoliko

драгана

19.07.2019. 11:03

@Jasmin - Rampe,koje isti ti ugroženi vozači,obično lokalni meštani, uklone za nedelju - dve posle postavljanja.Polubranike obilaze,'ladno.