Bivši direktor „Autotransporta“ oslobođen optužbe

D. N.

18. 07. 2019. u 13:22

Бивши директор „Аутотранспорта“ ослобођен оптужбе

Upravna zgrada „Autotransporta“ u Kostolcu FOTO D. Novković

Mojović se teretio da je preduzeću na čijem je čelu naneo višemilionsku štetu u postupku javnih nabavki sprovedenih od 2010. do 30. juna 2013. godine

Viši sud u Požarevcu doneo je prvostepenu presudu kojom je Perica Mojović (64), bivši direktor kostolačkog „Autotransporta“, oslobođen optužbe da je izvršio zloupotrebu položaja ovlašćenog lica.

Za ovo krivično delo, zakonom je propisana kazna od dve do deset godina zatvora. Nezadovoljno oslobađajućom presudom, Više javno tužilaštvo najavilo je podnošenje žalbe Apelacionom sudu.

Pročitajte još - Suđenje direktoru "Autotransporta"

Prema navodima optužnice, podignute u decembru 2016. godine, Mojović se teretio da je „Autotransportu“ naneo višemilionsku imovinsku štetu u postupku javnih nabavki u periodu od 2010. do 30. juna 2013. godine. Ove nabavke on je sprovodio kao izvođač radova, po zahtevu naručioca, PD „Termoelektrane i kopovi Kostolac“.

Suprotno ponudi „Autotransporta“, Mojović je, navodno, kao podizvođače angažovao veći broj firmi. Od gotovo četiri miliajrdi dinara naplaćenih u javnim nabavkama od TE-KO Kostolac, podizvođači su angažovani za izvedene radove i usluge u iznosu od 704 miliona dinara.

Mojović je osumnjičen da je naložio plaćanje ispostavljenih faktura ovim podizvođačima delom putem kompenzacije u vidu uglja, u količini od 7.919 tona, po nabavnim cenama od TE-KO Kostolac, u iznosu od 2.199 dinara po toni.

Viši sud u Požarevcu FOTO D. Novković


Pročitajte još - OSUMNjIČEN ZA ZLOUPOTREBU: Uhapšen bivši direktor PD RIO

HAPŠENjE

Mojović je uhapšen početkom septembra 2016. godine i u pritvoru je proveo oko 20 dana. Optužnicom Višeg javnog tužilaštva bili su obuhvaćeni i njegovi saradnici S.M. i M.M, ali su prvostepenom presudom i oni oslobođeni optužbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

sasa

18.07.2019. 16:16

policija hapsi,verovatno misli da je kriv,sud oslobađa.Zanima me ko ne nezna da radi svoj posao.Malo čudno zar ne