Dinić: Nisam planirao da ubijem Šaranovića

S. ĐOKIĆ

sreda, 17. 07. 2019. u 22:08

Динић: Нисам планирао да убијем Шарановића

Mesto likvidacije Slobodana Šaranovića u Budvi / Foto printskrin TV Vijesti

Pred Specijalnim tužilaštvom u Crnoj Gori saslušan Milan Dinić iz Niša. Poriče da je planirao ubistvo Budvanina Slobodana Šaranovića i da poznaje Alana Kožara, koji ga je, prema optužnici, angažovao za likvidaciju

NIŠLIJA Milan Dinić saslušan je pred Specijalnim tužilaštvom u Crnoj Gori, gde je izneo tvrdnje da "nikada nije planirao ubistvo sada pokojnog Budvanina Slobodana Šaranovića, kao što se tereti". Prema navodima optužnice, za ovu likvidaciju angažovao ga je Baranin Alan Kožar, ali Dinić tvrdi da njega ne poznaje i da nikada nije imao komunikaciju sa njim.

Dinić je objasnio da je živeo desetak godina u zgradi naspram koje je stanovao Šaranović, ali i da ga je upravo sada pokojni Budvanin u decembru 2016. godine angažovao za nadgledanje zgrade ili automobila.


PROČITAJTE JOŠ: Dečak (12) silovan, pa ubijen, policija uhapsila zločinca!

Ovaj posao, Dinić, kako tvrdi, nije dugo obavljao. Navodno, nakon svađe sa majkom Zoricom, koja mu je pronašla pištolj, odlučio je da Šaranoviću kaže da više ne može da radi za njega. Tada mu je, objašnjava, vratio oružje i telefon.

- Istog dana sam se sreo sa Šaranovićem. Kada sam mu saopštio da više ne mogu da radim za njega, on me je napao da sam nepošten i rekao da se kod njega tako lako ne prestaje sa poslom - ispričao je Dinić. - Dodao je i da ima jake veze u DB, ali i da moram da napustim Crnu Goru ako želim da mi poštedi život. Seli smo u njegov BMV koji sam nadgledao i on me je odvezao do Berana. Nisam siguran koji je to grad, ali znam da je na severu Crne Gore. Kupio mi je kartu do Beograda nakon čega sam otišao izvan zemlje.

Svedočila je i Šaranovićeva supruga Gordana. Ona je objasnila da joj je muž kazao da mu je krajem decembra 2016. prišao momak južnjačkog akcenta koji mu je predao pištolj i telefon.

- Slobo mi je tada ispričao da je pitao tog mladića šta dobija ako ga ubije - prisetila se Gordana Šaranović. - On mu je na to odgovorio da mu je obećan stan u Srbiji i 100.000 evra, a ako bude otkriven da će mu biti plaćeni advokat i troškovi, kao i da će mu porodica biti zbrinuta. Slobo je kazao i da je tada dao tom mladiću 300-400 evra.


PROČITAJTE JOŠ: SAHRANjENE ŽRTVE DEDE MONSTRUMA, OČAJNA ĆERKA NARICALA: Šta ti je tata sve to trebalo, ubio si mi muža i sina na pravdi boga!

PUCNjI IZ KOLA U POKRETU

SLOBODAN Šaranović je likvidiran 2017. godine u Budvi ispred svoje zgrade. Na njega je pucano iz kola u pokretu, a ubica nikada nije pronađen.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije