STEFAN Radulac zvani Žuti (26) iz Kruševca, osumnjičeni za ubistvo oca i sina Vojina (41) i Dejana Stankovića Ždrokinca (70), uhapšen je u sredu u Banjaluci. Kako je potvrđeno "Novostima", njega su, nakon godinu dana skrivanja, locirali i uhapsili pripadnici MUP Republike Srpske.

- Stefanu Radulcu su lisice stavljene u Banjaluci na osnovu međunarodne poternice koju je za njim raspisao Interpol Beograd zbog sumnje da je počinio dvostruko ubistvo - navode u MUP Srpske.


PROČITAJTE JOŠ: Osumnjičeni za ubistvo mlađeg Ždrokinca još u bekstvu

Oni kažu da je do hapšenja došlo zahvaljujući odličnoj saradnji MUP Srbije i Srpske, koji su uspeli da otkriju adresu na kojoj se begunac duže vreme skrivao u Banjaluci.

- Nakon hapšenja osumnjičeni je sproveden na kriminalističku obradu. Posle toga će biti sproveden u Sud BiH u Sarajevu radi daljeg postupka ekstradicije - pojašnjavaju u MUP RS.

Vojin Stanković (41) ubijen je 7. maja 2018. godine u centru Kruševca. Mesec dana nakon toga, 6. juna, likvidiran je i njegov otac, Dejan Stanković (70), jedan od čuvenih blizanaca Ždrokinaca. On je imao "bogat" staž u kriminalnim krugovima u Srbiji, inostranstvu i pre svega u Južnoafričkoj Republici, čiji je bio i državljanin.

- Ubistvo mlađeg Ždrokinca je praktično rešeno, jer dokaza ima dosta - navodi izvor "Novosti". - Osumnjičenog Radulca snimile su sigurnosne kamere, bilo je dosta svedoka. Žrtva je bila sa još dve osobe u vozilu, ali su se oni vrlo brzo udaljili sa lica mesta. Osumnjičeni je registrovao žrtvu, izašao iz kafića, gde je sedeo sa još dva momka, i počeo da puca.

Vojin Stanković (41) / Dejan Stanković (70)

Lokva krvi u čijem je središtu bio mobilni telefon, na sredini ulice, svedočila je o razmerama upucavanja, posle kojeg je Radulac pobegao.

- Kao motiv ubistva spominjao se problematičan istorijat odnosa između osumnjičenog i žrtve, jer je Radulac navodno napao sina Vojina Stankovića, nakon čega se Stanković, kako se pričalo, "obračunao" sa osumnjičenim - iznosi nezvanično jedan od sagovornika "Novosti". - Radulac je potom obećao da će kat-tad presuditi Stankoviću.

Kruševačka policija je krajem avgusta prošle godine uhapsila Igora Gajića (45) i Zorana Jotića Jotku (63) zbog sumnje da su umešani u ubistvo Dejana Stankovića. Kao neposredni izvršilac likvidacije osumnjičen je Stefan Radulac Žuti (25). Prema pričama koje su kružile gradom, Radulac je zločin počinio najverovatnije strahujući od osvete zbog ubistva Vojina.


PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Izrešetan u centru Kruševca

NEREŠENO UBISTVO ZUBARA

DEJANU Stankoviću se u Kruševcu sudilo za ubistvo stomatologa Milutina Rokića (65) 3. marta, 2014, inače, porodičnog kuma Ždrokinaca, koji je upucan u grudi ispred svog stana u Čupićevoj ulici, gde je godinama imao privatnu praksu "Alfa dent R". Godinu dana kasnije, iza rešetaka su završili jednojajčani blizanci Dejan i Vojin Stanković, koji je kasnije preminuo. Optužnica je, međutim, teretila samo Dejana, a ne i Vojina, koji je je živeo u Švedskoj sa suprugom i ćerkom, i to pod imenom Grinman Johanes. Optuženi blizanac je na sudu oslobođen krivice.