VIDEO sam kako Nenad puca na svoju rodbinu. Pogodio je Jastreba, Ivana, Romanu i Benjamina, dok je Monika pobegla na sprat kuće. Nisam razmišljao. Preskočio sam ogradu i uspeo da mu otmem oružje.

Ovako Miloš Stefanović, za "Novosti" prepričava detalje krvoprolića koje se dogodilo u Knjaževcu, u nedelju oko 20 časova. Tada je, kako se sumnja, Nenad Ronić (63) hicima iz automatske puške ubio svog zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga ćerke Monike, kao i svog unuka Ivana Ronića (19).


PROČITAJTE JOŠ: NOVI DETALjI MASAKRA U KNjAŽEVCU: Posle svađe, osumnjičeni uzeo pušku i počeo da puca - ubio zeta i unuka, dvoje ranio!

Nenad, koji je važio za problematičnog čoveka, hicima iz oružja naneo je teške ozlede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana. Nju su meci pogodili u predelu levog kuka i ostali u telu, zbog čega je ova devojka, sa povredama opasnim po život, hitno prebačena u niški KBC, gde se lekari bore za njen život. Ronić je, takođe, pucao i u noge unuka Benjamina Ronića (15), koji je van životne opasnosti i nalazi se u Zdravstvenom centru u Knjaževcu.

Nezvanično, Nenad je, navodno u pripitom stanju, u nedelju otišao kod svoje ćerke Monike i pitao je zašto je Ivan istukao brata od ujaka K. R. Ona mu je odgovorila da se ništa nije strašno desilo, ali je Ronić, po nepotvrđenim informacijama, kazao da oni "ne znaju šta je strahota, ali da će im on objasniti".

Policija čuva kuću osumnjičenog, koju su razjareni meštani hteli da zapale

Nenad je seo u auto i otišao do kuće, u kojoj je živeo sam, i uzeo automatsku pušku. Vratio se u ćerkin dom i otvorio paljbu. Ipak, komšija Miloš Stefanović je pomahnitalom čoveku oteo oružje i sprečio još veću tragediju. Nakon što je ostao bez puške, Nenad je pobegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila i privela. Kako se ispostavilo, on je svog zeta i unuka ubio na licu mesta, dok je snahi i drugom unuku naneo teške telesne povrede.


Miloš Stefanović

- Čuo sam da su se Nenadovi unuci, deca sina i ćerke, potukli - priča nam Božin Simić. - Ivan je udario svog brata od ujaka K. R., zbog čega je ovaj potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk, sinovljev sin, preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje ćerke.

Osumnjičen: Nenad Ronić

Tu je optužio ćerku da je njen sin ubio K. R. Monika je pokušala da ga ubedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša ozleda, ali je otac nije slušao.

- Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka - nastavlja naš sagovornik. - Seo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod ćerke. Mislim da je imao nameru da ih sve pobije.

Prema rečima Padomira Pavlovića, Jastrebovog oca, nije prvi put da Nenad pravi velike probleme, naročito kad popije:

- Pa, on bi ubio i Moniku, rođenu ćerku, da ona nije pobegla na sprat kuće ispred koje se desio masakr.

A Saša Asanović, brat ubijenog Jastreba, ispričao nam je kako je Nenad dva puta pokušao da ga ubije.


PROČITAJTE JOŠ: DETALjI UŽASA KOD AVALE: Hici navodno zbog droge, meštani u šoku!

- Jednom me je, pijan, jurio pištoljem po Knjaževcu, ali sam uspeo da pobegnem - kaže Saša. - Drugi put, dok je vozio auto, krenuo je da me pregazi. Jedva sam uspeo da se spasem. Prijavljivali smo ga policiji, ali se sve završavalo samo na verbalnim opomenama.

Jastreb Asanović i Ivan Ronić

Nenad, pored Monike, ima sina Sinišu i ćerku Tanju, koji rade u Nemačkoj. Ronić se tereti za ubistvo i nelegalno držanje oružja, a policija je, nezvanično, u njegovoj kući pronašla i pištolj. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden tužiocu, koji će odlučivati o pritvoru.

Tragovi krvi na mestu zločina


HTELI DA ZAPALE KUĆU

ODMAH nakon masakra, porodica i prijatelji ubijenog Jastreba su krenuli ka kući Nenada Romića sa namerom da je - zapale. Regovala je policija, koja je obezbedila kuću. Patrole su i u ponedeljak čuvale dom osumnjičenog za ubistvo.

Romana Asanović i Benjamin Ronić