JOVAN Bojić (59) i Tijana Bojić (33), otac i ćerka iz Zaječara, poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Niš - Beograd u ataru Male Krsne kod Smedereva. Jednogodišnje dete je ispalo iz automobila, ali je čudom ostalo živo i gotovo bez ozleda. Supruga i majka nastradalih, Ljiljana Bojić (61), u teškom je stanju, dok je Tijanina ćerka T. T. (15) zadobila prelome.

Kako saznajemo, porodica je doživela nesreću dok su T. T. vozili u Novi Sad, gde u septembru treba da krene u srednju školu. Do udesa je došlo kada je "škoda" zaječarskih tablica, iz još neutvrđenih razloga, udarila u kamion preduzeća "Srbija auto-put", koji se nalazio u zaustavnoj traci. Nakon toga su se kola zaustavila nekoliko stotina metara dalje u brzoj traci udarivši u bankinu, potvrđeno je u PU Smederevo.

Otac je bio na mestu vozača, ćerka na suvozačevom sedištu, a pozadi G. R., devojčica stara godinu dana. Njena majka je, inače, sestra nastradale Tijane. Beba je, nakon udara, ispala iz automobila, i to zajedno sa auto-sedištem. Prema svedočenju očevidaca, prisebnom reakcijom ljudi koji su naišli, sklonjena je sa auto-puta.

- Dete nema teže povrede, a nakon neophodnih pregleda, upućeno je na hospitalizaciju na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu - izjavio je, za "Novosti", direktor OB "Sveti Luka" dr Nenad Đorđević.

Tijana Bojić Foto Facebook

T. T. (15) zadobila je prelom ruke, ali nije u životnoj opasnosti, i upućena je u Beograd. Ljiljana Bojić je u teškom stanju, ima otvoreni prelom ruke, povredu glave i nakon što je zbrinuta u smederevskoj bolnici, upućena je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Prizor na licu mesta bio je potresan.

"Škoda" je ostala bez krova, najverovatnije od udarca u kamion. Na kolovozu posvuda krhotine, rasuta dokumenta, uplatnice. Najpotresniji prizor - lutka koja je ispala iz automobila nakon udarca. Radnici "Srbija auto-puta" bili su u šoku, i nisu bili sposobni za razgovor sa reporterima.

Saobraćaj je normalizovan oko 12 časova. Uviđaj je obavio zamenik osnovnog javnog tužioca iz Smedereva Aleksandar Milošević, koji je naložio obdukciju tela nastradalih.

Foto N. Živanović

Foto: N.Živanović

POŠLA DA IH OBIĐE

JOVAN je bio pažljiv i iskusan vozač - pričaju komšije. - Jednostavno ne možemo da verujemo da mu se to desilo.

U sredu se u Beograd, gde su joj smešteni jednogodišnja ćerka i majka, uputila i T. P. Ona, međutim, nije želela da daje izjave za medije.

- U ovom trenutku zaista nisam u stanju da vam išta kažem. Molim vas da me razumete - kazala nam je T. P.

Foto: N.Živanović


PROČITAJTE JOŠ - Petoro povređenih u četiri saobraćajna udesa u Nišu


NEDAVNO OTVORILI KIOSK

KAKO su nam kazale komšije, ova porodica, koja je živela u zaječarskom naselju Kotlujevac, krenula je u ranim jutarnjim satima za Novi Sad.

- Jovan i Tijana su nedavno, nedaleko od OŠ "Hajduk Veljko", otvorili kiosk brze hrane "Smazalica" - pričaju komšije. - Bojićeva supruga je invalidski penzioner, a kod njih je vrlo često boravila i G. R., jednogodišnja devojčica.