Buregdžija na sudu zbog obljube dečaka

M. NIĆIFOROVIĆ

08. 07. 2019. u 08:02

Бурегџија на суду због обљубе дечака

Građani okupljeni ispred buregdžijske radnje osumnjičenog / Foto M. N.

U Novom Pazaru počinje proces za koji vlada ogromno interesovanje. Pekar N. G. (59) ni posle pripremnog ročišta nije pušten iz pritvora

PRIPREMNIM ročištem, u novopazarskom Višem sudu počelo je suđenje N. G. (59), poznatom novopazarskom pekaru i buregdžiji, koga optužnica tereti da je tokom prošle godine više puta počinio krivično delo obljube nad dvanaestogodišnjim dečakom, odnosno obljube nad detetom u produženom trajanju.

Kako ističe zamenik višeg tužioca u Novom Pazaru Adnan Baćićanin, sudu je "dostavljeno dovoljno argumenata koji dokazuju krivicu optuženog". Međutim, odbrana, koju predvodi advokat Borivoje Borović, tvrdi da N. G. nije počinio krivično delo koje mu se pripisuje, pa je zatraženo da bude pušten iz pritvora i da se u daljem postupku brani sa slobode. Sud to, ipak nije uvažio, pa će do nastavka procesa početkom avgusta N. G. ostati u pritvoru.

Prema nezvaničnim informacijama iz optužnice, N. G. je dečaka, "koristeći njegovu nezrelost i naivnost, kolima odvozio do periferije grada i okolnih izletišta gde ga je prisiljavao da ga oralno zadovoljava, za šta ga je kasnije nagrađivao novcem".

PROČITAJTE I:U Novom Pazaru osumnjičenom za obljubu dečaka produžen pritvor

Nakon nekoliko nedelja mučenja, dečak je sve ispričao roditeljima koji su zatim alarmirali policiju. U septembru prošle godine N. G. je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru. U istrazi se najpre branio ćutanjem, a potom je sve negirao.

Za ovaj slučaj (suđenje će iz opravdanih razloga biti zatvoreno za javnost) vlada veliko interesovanje u Novom Pazaru, pogotovo što je "grad podeljen", s obzirom na to da su jedni uvereni da je N. G. počinio krivično delo koje mu se pripisuje, dok drugi smatraju da je žrtva nameštaljke.

Novopazarski Viši sud


MLADIĆI MU ZATVORILI RADNjU

ODMAH nakon hapšenja N. G, grupa mladića okupila se ispred njegove buregdžijske radnje u Ulici Stefana Nemanje tražeći njeno zatvaranje. Posle kraćeg protesta na radnju je "stavljen katanac". Do danas ostaje nepoznanica koji je bio motiv ove grupe ljudi da se okupe i zatvore radnju koja ni danas ne radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

драгана

08.07.2019. 14:42

Da,da,da...nameštaljka,a odvozio je dete više puta na periferiju grada.Advokati brzo zaborave šta je pravda;stid da ne pominjemo.