Osumnjičenom za upad u Patrijaršiju određen pritvor

Tanjug

05. 07. 2019. u 17:41

Осумњиченом за упад у Патријаршију одређен притвор

Foto: Depositphotos

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je osimnjičenom odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke
Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana osumnjičenom za upad u prostorije Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve Branku L. (42).

On je prethodno saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je negirao krivično delo iznuda u pokušaju, a nedozvoljeno nošenje oružja je priznao.

Pročitajte još: NOVI DETALjI DRAME U PATRIJARŠIJI: Bivši crkvenjak pretio pištoljem i tražio 200.000 evra, stigao do kabineta patrijarha!

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je osimnjičenom odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portpaol Višeg suda Tatjana Tešić.

Ona je dodala da osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo da u roku od tri dana podnesu žalbu na rešenje o određivanju pritvora krivičnom vanpretresnom veću.

Pročitajte još: Saslušan osumnjičeni za upad u Patrijaršiju

U daljem toku postupka tužilaštvo planira da ispita očevice i svedoke ovog događaja.

Branko L. se tereti da je 3. jula uz upotrebu pištolja, koji je nedozvoljeno nosio, upao u prostorije blagajne Hrama Svetog Save koje se nalaze u Patrijaršiji, u ulici Kralja Petra, u trenutku kada su se u prostoriji nalazili blagajnica i jedan radnik.

Prema navodima krivične prijave, pištolj nije uperio u njih, ali je zahtevao da mu predaju 200.000 evra da bi taj novac odneo Srbima na Kosovu i Metohiji.

U ovom incidentu niko nije povređen, a brzom intervencijom policije osumnjičeni je uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije