Brzom i efikasnom reakcijom policija je identifikovala i privela Đ. G.(41), koji je zabeležen na video snimku kako ušmrkava narkotike usred čekaonice Doma zdravlja Vračar, nezvanično saznajemo.


U medijima se juče pojavio snimak ove skandalozne scena u Domu zdravlja Vračar, gde muškarac dok pacijenti čekaju da ih lekar pozove u ordinaciju kleči pored stolice, posipa beli prah na mobilni telefon, potom karticom od njega pravi liniju, a zatim ga pred ostalim pacijentima ušmrkava.


Ostatke praha potom trlja po zubima i ne obazire se na zapanjene pacijente od kojih niko ne reaguje. Jedan od prisutnih je čitavu “radnju” za koju tvrdi da pokazuje javno konzumiranje narkotika snimio, a potom video zapis podelio na društvenim mrežama.


Policija je međutim ekspresno po pojavljivanju snimka identifikovala muškarca i nakon portage za njim danas ga u lisicama sprovela u svoje prostorije. Kako saznajemo reč je o Beograđaninu Đ.G


U izjavi za "Novosti" dr Miroslav Dmitrović, direktor ove zdravstvene ustanove, potvrdio je da je im je jedan pacijent u utorak prijavio muškarca, koji se čudno ponašao i ličio na narkomana.

PROČITAJTE I: ŠOKANTAN SNIMAK IZ BEOGRADSKOG DOMA ZDRAVLjA: Muškarac šmrče sa stolice usred čekaonice (VIDEO)

Prema rečima dr Dmitrovića, događaj se odigrao u popodnevnim časovima na odeljenju opšte medicine. On ističe da je odmah, po prijavi pacijenta, obaveštena policija, tako da je patrola za nekoliko minuta došla u Dom zdravlja.

- Međutim, nisu zatekli nikoga, iako su obišli čitavu zgradu - navodi dr Dmitrović. - Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da je reč o narkomanu, ali se radilo o muškarcu, čije ponašanje je zabrinulo ostale pacijente. Iako smo kompletno pokriveni video-nadzorom, teško je kontrolisati sve pošto zgrada ima šest spratova, više od 40 čekaonica, a svakodnevno kroz naš Dom zdravlja prođe oko 2.400 pacijenata.

Doktor Dmitrović ističe da je posle ovog incidenta imao sastanak u PU "Vračar", na kome je dogovoreno da patrola češće obilazi Dom zdravlja.