Jutki će suditi u Kruševcu

J. D. Lj.

utorak, 02. 07. 2019. u 19:29

Јутки ће судити у Крушевцу

Osnovni sud u Kruševcu Milutin Jeličić

Odlučeno da se iz Brusa premesti proces koji se vodi protiv Milutina Jeličića. Navodi se da nisu ispunjeni uslovi za neometano postupanje u predmetu. Okupljanja su uticala na nesmetano vođenje procesa

VRHOVNI kasacioni sud odlučio je da se krivični postupak protiv Milutina Jeličića Jutke, doskorašnjeg predsednika Opštine Brus, koji je optužen za nedozvoljene polne radnje, iz Osnovnog suda u tom gradu izmesti u Osnovni sud Kruševcu. U odluci VK suda, navodi se da su ispunjeni zakonski uslovi za prenošenje mesne nadležnosti, jer je Osnovni sud u Brusu sprečen da neometano postupa u ovom predmetu.

Podsetimo, promenu suda zatražio je postupajući sudija u ovom predmetu, a isto je zahtevao i advokat oštećene, čemu se usprotivila odbrana optuženog. Vrhovni kasacioni sud je, nakon što je razmotrio zahtev kolega iz Brusa, utvrdio da je "tokom vođenja krivičnog postupka došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da, eventualno, dođe i do fizičkog obračuna, što je sve uticalo na nesmetano vođenje krivičnog postupka, a što sve predstavlja važne razloge za prenošenje nadležnosti".Bivši predsednik Brusa optužen je za polno uznemiravanje svoje bivše sekretarice Marije Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao 15.000 neprimerenih poruka. Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Do sada, u Osnovnom sudu u Brusu nije održan nijedan pretres onako kako je to predviđeno, jer je na svakom suđenju bilo incidenata, pa su ročišta odlagana. Advokat oštećene tražio je izuzeće nadležnog sudije, tome se protivila odbrana, bilo je i teških reči, a vrhunac su Jutkini rođaci i prijatelji, "navijači" koji su pratili suđenje sa pištaljkama, bubnjevima i parolama. Pretresima su prisustvovali i predstavnici više nevladinih organizacija, što se nije "dopalo" Jeličićevim prijateljima, pa je tako poslednji put došlo čak i do fizičkog incidenta.

BOROVIĆ: ZADOVOLjNI SMO

IAKO je odbrana tražila da se suđenje Jutki izmesti u Beograd, ipak smo zadovoljni odlukom VKS da se ono prekine u Brusu gde je, kako se pokazalo, onim što se događalo na pretresima, bio narušen ugled srpskog pravosuđa. Postupak će dalje procesno da se nastavi u Kruševcu. Očekujem da će suđenje početi bez trauma i pritisaka i da će i ostali svedoci, sada moći bez straha da svedoče o Jeličićevim potezima prema njima, jer to u Brusu nisu smeli, niti mogli. Ovim je, naravno, i sud pokazao da se ne plaši i da neće da trpi pritiske već da sudi samo po zakonu - kaže za "Novosti" advokat Borivoje Borović, koji zastupa oštećenu Mariju Lukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Kazo

02.07.2019. 22:48

U buvaru s njim , dosta više , šta bi on uradio da njegovu kćerku maltretiraju i spopadaju !!!