PRED Prvim osnovnim sudom u Beogradu u utorak je na šest meseci zatvora, prvostepenom presudom osuđen Željko Simeunović (49), nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije, jer je 2017. godine pokušao da pobegne od zatvorske straže prilikom privođenja u Viši sud.

Tada je doveden kako bi se nastavio glavni pretres protiv njega, zbog optužbi za ubistvo Dalibora Mateovića, starijeg brata Zvonka Mateovića, koji je bio telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana.

Pročitajte još - Ubistvo Mateovića: „Beretka“ otkrivena posle osam godina!

Simeunović je 14. jula 2017. godine odgurnuo jednog pripadnika obezbeđenja, prilikom izlaska iz marice. Međutim, munjevitom intervencijom ostalih radnika obazbeđenja on je savladan. Kako bi se sprečio njegov, eventualni, novi pokušaj bekstva, ispred zgrade Prvog suda na Novom Beogradu bilo je pojačano obezbeđenje, a Simeunović je dovežen u marici, koja je bila u pratnji pripadnika Žandarmerije, koji su bili pod punom opremom.

Inače, on je ranije osuđen na osam godina i devet meseci zatvora zbog razbojništva i ta kazna mu ističe naredne godine. Pred Višim sudom je u toku postupak protiv Simeunovića zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu Mateovića.