Iako je Osnovno javno tužilaštvo u Boru još početkom februara podiglo optužnicu protiv Branka Perića (60), bivšeg zamenika gradonačelnika Bora, čije su fotografije, na kojima se on strasno ljubi i grli sa devojčicom starom tek 15 godina, osvanule na društvenoj mrežu "Fejsbuk", ni posle tri ročišta – glavni pretres nije održan!

Prva dva puta Perićevi advokati su tražili odlaganje glavnog pretresa, jer je njegov advokat imao zakazano drugo suđenje – saznaju ’’Novosti’’. A, ročište u utorak nije održano jer je, kako nam je predočeno, branilac optuženog obavestio Osnovni sud u Boru da je na godišnjem odmoru. Datum početka suđenja bivšem gradonačelniku Bora, za koga Tužilaštvo traži kaznu od godinu dana zatvora, nije određen.

Podsetimo, Perić se našao se u središtu seks skandala kada su fotografije na kojima se on ljubi i strastveno grli sa devojčicom, osvanule na društvenim mrežama te maloletnice. Fotografije su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, video i sačuvao veliki broj ljudi.

Pročitajte još - Optužnica protiv funkcionera

U javnosti su se, podsetimo, pojavile četiri fotografije na kojima se vidi bivši zamenik gradonačelnika Bora u intimnim pozama sa jednom devojčicom. Perić je, podsetimo, bio lišen slobode i podneta je krivična prijava protiv njega zbog polnog uznemiravanja, ali tek nakon što su mediji alarmirali javnost o ovom slučaju.

Perić, koji je prvobitno dao izjavu u policiji u svojstvu građanina, kazao je da je samo čestitao svim devojkama na dobro urađenom poslu. One su kitile Dom kulture u borskom selu Slatina, odakle je rodom i bivši zamenik gradonačelnika. On je istakao da nikakav odnos nije imao sa maloletnicom, a te se priče čvrsto držala i devojčica.

Iako se na fotografijama jasno vidi da devojčica snima selfi, oboje su se držali svojih izjava. U početku, nije bilo reakcija istražnih organa, uz obrazloženje da se radi o licu starijem od 14 godina, "zbog čega se slučaj ne može okarakterisati kao obljuba nad detetom, niti je bilo ikakve prisile".

Pročitajte još - Ostavka zbog slika sa maloletnicom?

Nezvanično, kada su fotografije iscurile u javnost, od Perića je zatraženo da odmah podnese ostavku. On je to i učinio, a taj čin je obrazložio zdravstvenim razlozima. Međutim, do danas, uprkos žestokim prozivkama javnosti, nije izabran njegov naslednik, tako da je, prilikom nedavne posete Aleksandra Milikića, gradonačelnika Bora, Kini, grad u njegovom odustvu predstavljao Dragan Žikić, predsednik lokalnog parlamenta.