KOVIN - Carinici su tokom dve zajedničke akcije sa policijom zaplenili više od tri tone nafte u rejonu Dunava kod Kovina, saopštila je Uprava carina.

U prvom slučaju su, nakon višednevnog osmatranja priobalja Dunava, carinici rečne ekipe za suzbijanje krijumčarenja obavestili policiju da je nedaleko od Kovinskog mosta uočen teretni kombi, najverovatnije natovaren krijumčarenom naftom.

Kada je policija zaustavila pomenuti kombi smederevskih registarskih oznaka, u njemu su pronađena dva bidona- kocke sa po 1.000 litara nemarkiranog dizel goriva.

PROČITAJTE JOŠ - Zaplenjeno tri tone krijumčarene nafte u Kovinu

Pored bidona sa naftom nalazila se i pumpa za pretakanje, sa oko 15 metara gumenaog creva. Do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, pored krijumčarene nafte, privremeno je zadržan i kombi.

Sličan slučaj dogodio se i nekoliko dana ranije, kada je u blizini rudnika Kovin na Dunavu, prilikom zajedničke kontrole sa policijom i tržišnom isnpekcijom, na brodu-bageru pronađen bidon kocka zapremine 1.000 litara i metalno bure od 200 litara, u kojima je bilo nemarkirano pogonsko gorivo, saopštila je Uprava carina.