NOVA AKCIJA POLICIJE U GRADOVIMA ŠIROM SRBIJE: Proneverili 2 miliona evra

J. D. Lj.

sreda, 26. 06. 2019. u 13:50

НОВА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ГРАДОВИМА ШИРОМ СРБИЈЕ: Проневерили 2 милиона евра

Foto Ilustracija

Hapšenja u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Subotici, Leskovcu i Vranju, iza rešetaka 28 osoba zbog više krivičnih dela

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova su, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u cilju sprečavanja finansijskog kriminala i korupcije, u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Subotici, Leskovcu i Vranju, uhapsili 28 osoba, a protiv još osmoro su podnete krivične prijave. Sumnja se da su oni oštetili budžet Srbije i druga pravna i fizička lica za skoro dva miliona evra!

U Beogradu su uhapšeni D. B. (44), D. N. (44), S. P. (43), S. K. (74), dok je protiv četrdesetdvogodišnjeg muškarca koji je ranije priveden, podneta krivična prijava. Oni su se 2017. na osnovu falsifikovane dokumentacije, upisali u listu nepokretnosti, a zatim i prodali dva stana čiji su vlasnici preminuli i tako prisvojili 14.400.000 dinara.

Kraljevačka policija uhapsila je B. Đ. (43), odgovorno lice PD "Hosana" i M. S. (47), A. D. (37), M. D. (39) i B. S. (50) zbog zloupotrebe. Oni su sačinjavali lažnu dokumentaciju o prijemu zamrznutog voća i ambalaže, koja nikad nije dospela u "Hosanu" ni u poljoprivredna gazdinstva sa kojima posluju.

U Kragujevcu je "pao" B. A. (46) jer se lažno predstavljao da je osoba od uticaja i obećavao zaposlenje u preduzeću "Energetika" i Kliničkom centru i prevario tri osobe od kojih je uzeo 1.044.900 dinara. Uhapšen je i Đ. V. (33), odgovorno lice d.o.o. "Đurđevdan" iz Aranđelovca zbog sumnje da je utajio porez od 2015. do 2018. od 31.120.691 dinar, kao i D. S. (41) zaposleni u kragujevačkoj poslovnici preduzeća "Merkator S" zbog pronevere. On je od 2016. do 2018. prisvajao i prodavao na crno mešovitu robu pomenute firme i oštetio je za više od dva miliona dinara.


PROČITAJTE JOŠ - ŠTETA ZA BUDžET 240.000 EVRA: Policija osumnjičila 23 osobe da su overile isprave sa lažnim podacima kako bi izvršili likvidaciju preduzeća 


U Vranju su uhapšeni M. I. (47), bivše odgovorno lice agencije "Miki MS" i S. J. (31) za falsifikovanje. Oni su, nakon što je firma izbrisana iz Agencije za privredne registre, sačinili više od 50 lažnih zapisnika o izvršenim tehničkim pregledima sa ID brojevima i registrovali vozila zainteresovanih lica uz naknadu. Niška policija uhapsila je A. P. (43), bivše odgovorno lice "AD Jugoterm" Merošina i agencije "SAA Konsalting", S. T. (33), S. R. (54) i D. M. (53) i I. Đ. (45), radnike ovih preduzeća, zbog zloupotreba i pribavljanja materijalne koristi na štetu pomenutih firmi od preko 60 miliona dinara.

Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje nakon kojeg će biti privedeni na saslušanje u nadležna tužilaštva.


UZELI ROBU, NISU PLATILI

ODELjENjE za suzbijanje privrednog kriminala u Beogradu podnelo je prijavu protiv 66-godišnjeg muškarca jer je kao osnivač i odgovorno lice "PD Graninipeks", nezakonitim uzimanjem kredita, prisvojio 32 miliona. Žena (36) iz Stare Pazove uhapšena je zbog prevare. Predstavljajući se da je zaposlena u "PD Goks transu" dovela je u zabludu "PD Sportina" i preuzela robu od ove firme vrednosti pola miliona.

Pročitajte još: Falsifikovanim računima oštetio državu za 8 miliona dinaraPratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

bager

26.06.2019. 14:36

Nerazumem da ni nakon 50 godina niste u stanju da uvedete ispravnu kreditnu politiku i nacin rada,,krediti za namestaj ,belu tehniku i slicno ide suma direktno prodavcu ,klijent podize robu a nikako novac pa da on posle kobajagi kupuje,,isto ttako i za sve ostale krredite,nikakav novac onome ko podize kredit sem kad se radi o krediti za" kucni budzet" onda ide obavezno preko banke na racun pozajmljivaca,,izgleda da stara formula podesna za muckanje nece nikad biti promenjena

Pera

26.06.2019. 14:55

Ološ u zatvor pod hitno nikad nama neće biti bolje dokle god ovakvi sede na funkcijama