KOMISIJA veštaka koja je imala zadatak da odgovori na niz pitanja vezana za poreklo novca kojim su Darko Šarić i još 17 osoba optuženih za pranje para kupovali brojna preduzeća i zemljište po Srbiji, utvrdila je da deo potiče od sredstava dobijenih prodajom "Štampe". Takođe, stručnjaci Gradskog zavoda za veštačenje su, tokom glavnog pretresa pred Specijalnim sudom u Beogradu, konstatovali i da su tu i sredstva pojedinaca, a među njima i novac sada pokojnog Dragana Dudića Frica.

PROČITAJTE JOŠ - SUĐENjE DARKU ŠARIĆU: Dopuniti finansijsko veštačenje

Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali oprali oko 22 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina. Sa druge strane, prvooptuženi je tvrdio da može da dokaže poreklo svog novca, ističući da je prvi posao koji je odradio u Srbiji prodaja "Štampe" za 30 miliona evra, kao i da je novac legao na račun firme koja se vodi na njega i njegovog brata Duška.

Veštaci ekonomske struke su, odgovarajući na pitanja odbrane, istakli da tokom analiziranja dobijene dokumentacije nisu naišli na bilo šta što bi ukazalo da je neka finansijska transakcija osporena od strane neke banke.