BRUTALNO ubijena tročlana porodica, čija su tela pronađena u septičkoj jami u Surčinu prošle nedelje, sahranjena je u utorak posle podne na Novom groblju u Dobanovcima, u prisustvu neutešnih prijatelja i rodbine. Neđu Šubaru (42), njegovu majku Darinku (75) i tetku Milju Petković (80) u utorak je oko šezdesetak najbližih ispratilo na večni počinak.

Plač i suze okupljenih, koji su još uvek u šoku, prolamao se Novim grobljem u Dobanovcima. Među ožalošćenima je bilo dosta ljudi iz Crne Gore i BiH, gde su ubijeni imali rodbinu.

- Strina, ne idi, ne napuštaj nas, što nam odvede našeg Neđu - čuo se plač porodice dok su tela spuštana u raku, jedan za drugim, u istu, porodičnu grobnicu.

PROČITAJTE JOŠ - NOVI DETALjI HORORA U SURČINU: Mučio ih 24 sata, pa smaknuo zbog duga?

Na kraju sahrane, sveštenik koji je služio opelo održao je dirljiv i emotivan govor i pokušao je da okupljenima pruži bar malo reči utehe. On je poručio da bol nikada neće proći i da će stradali večno da žive u njihovim srcima.

PROČITAJTE JOŠ - JEZIVI DETALjI HORORA U SURČINU: Rođaci mislili da su Neđo i bake otputovali, ubica ih mučio 24 časa

Podsetimo, stravično ubistvo koje je zaprepastilo Srbiju dogodilo se navodno 6. juna. Za ovaj zločin osumnjičen je Dragoslav Jovanović, a još trojica mladića su uhapšena zbog sumnje da se povezani sa ovim slučajem. Jovanović je navodno žrtve vezao i maltretirao, zbog duga koji je Šubara imao prema njemu.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, on je navodno mučio Darinku i Milju na Neđine oči, kako bi ga naterao da vrati ceo dug. Sve troje su bili vezani skoro 24 časa. Nesrećne starice su navodno ugušene, a Neđo je usmrćen hicem iz pištolja. Nakon toga njihova tela automobilom su prevezena do Jovanovićevog placa u Surčinu i bačena su u septičku jamu koja se nalazi iza tržnog centra.

IZVRŠIO SAMOUBISTVO

DRAGOSLAV je izvršio samoubistvo, pošto je najpre u Bloku 45 nasred ulice pucao u svoju suprugu Teodoru Jovanović (25), pred njihovim jedanaestomesečnim detetom koje je bilo u kolicima. On je, misleći da je ubio suprugu, počeo da beži, međutim, policajac koji je bio u blizini zločina pojurio je za njim, i Jovanović je u panici pucao sebi u glavu. Nekoliko dana kasnije podlegao je povredama u bolnici.