BRUTALNA PLJAČKA: Pretukli starca, vezali ga žicom, oteli mu 2.000 evra, pa pobegli

B. B.

22. 06. 2019. u 12:31

Grupa od nekoliko mladića upala je u kuću čoveka starog 79 godina. Oni su ga vezali žicom, zatim brutalno pretukli, oteli nešto manje od dve hiljade evra i pobegli

БРУТАЛНА ПЉАЧКА: Претукли старца, везали га жицом, отели му 2.000 евра, па побегли

Ilustracija Foto Tanjug

U PIONIRSKOJ ulici u Kovinu se juče ujutru dogodilo razbojništvo u kojem je pretučen i opljačkan Ranko S. (79). Kako nam je potvrđeno u MUP, juče u zoru, oko četiri sata, nekoliko nepoznatih osoba ušlo je u Rankovu kuću i nanelo mu teške telesne povrede. On je prevezen u bolnicu u Pančevu, a policija je do zaključenja ovog broja intenzivno tragala za napadačima.

Kako smo nezvanično saznali, napadači, za koje se pretpostavlja da su mlađeg doba, ranom zorom upali su u kuću, vezali starca žicom i zatim ga brutalno pretukli. Oni su mu oteli oko 200.000 dinara i pobegli.

Starije osobe bile su i prošle godine na meti nasilnika. Tako su u maju, u selu Kušijevo kod Svilajnca, pretučeni Vladislav R. i njegova supruga Divna. Napadači su odneli 300 evra i zlatni nakit. Prošle godine u selu Stopanja kod Trstenika brutalno je pretučen Miljko J., koji je, usled brojnih udaraca drvenom motkom po glavi, preminuo. Ovaj slučaj dobio je i sudski epilog, pa su napadači osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

vuk23

22.06.2019. 13:31

Grupa na starca zarad malo materijalne dobiti koja ce se potrositi za desetak dana. A nesretniku borba sa povredama i traume do kraja ovo malo zivota sto mu je preostalo. Jad i tuga.

Gnusno

22.06.2019. 14:02

Nasilje nad starima, bolesnim i nemoćnima radi kriminalnog sticanja nezaslužene koristi je indikator krize morala i socijalne patologije. To kao kancer izjeda društvo. Posto je starost i nemoć perspektiva svakoga coveka, u gradu ili na selu, ovakva kakva se nudi, nije vredna truda. Ocekivan je porast kriminala, suicida i dalje dezintegracije porodice i slabljenja medjuljudskih veza. Dokle tako. Dok ne stanemo svi pod jednu šljivu da mozemo da se pogledamo u oči ako ne budemo slepi i ako ima nade

E

22.06.2019. 14:07

A da sečovek branio oružjem u svojoj kući od razbojnika? Osudili bi ga zbog upotrebe prekomerne sile.