ILONA Daruši, osamdesetdvogodišnja starica iz Nove Crnje, koja se sumnjiči da je u noći između utorka i srede "bensedinima" otrovala svog nepokretnog sina Andraša (60), biće saslušana u Višem tužilaštvu, nakon što je puštena iz zrenjaninske bolnice.

Zasada još uvek nije poznat sadržaj oproštajnog pisma koje je pronađeno pored beživotnog tela Andraša Darušija, kao ni razlog zašto se starica odlučila na tragičan potez da liši života teško bolesnog sina, koji je u invalidskim kolicima od četvrtog razreda osnovne škole.

Mada i sama narušenog zdravlja, Ilona koja je takođe progutala više pilula za smirenje, preživela je tragediju i nakon što je u besvesnom stanju dovezena u zrenjaninsku bolnicu i perioda lekarskog posmatranja, procesuirana je po nalogu Višeg tužilaštva. Ona će biti saslušana zbog sumnje da je počinila krivično delo ubistva.

Tek nakon izjave kod sudije Višeg suda u Zrenjaninu Suzane Cvetković, verovatno će biti poznato više detalja oko dramatične odluke da ubije svog sina i zatim pokuša da izvrši samoubistvo usled psihičkog rastrojstva prouzrokovanog teškim životom i dugogodišnjom brigom o nepokretnom sinu.


PROČITAJTE I:TUGA I MUK U PORODIČNOJ KUĆI: Majka predozirala bensedinom sina koji je ležao 30 godina nepokretan u postelji, pa pokušala da izvrši samoubistvo

Dan nakon saznanja o tragičnom činu u kući mirne i skromne porodice Daruši, komšije, poznanici i meštani Nove Crnje sa nevericom iščekuju potvrdu pretpostavki da u oproštajnom pismu Darušijevi ne okrivljuju nikog i navode da je korak ka ubistvu deo zajedničke odluke mukama ophrvanog Andraša i njegove majke Ilone.

- Kako dalje živeti sa tim da si ubila sopstveno dete? Nikako - glasno razmišlja komšinica iz Ulice Petefi Šandora u Novoj Crnji, konstatujući da je Ilona bila smerna i razumna žena i da se nikada, da je velika muka nije naterala, ne bi odlučila na čin ubistva sina.


POVREDILA KIČMU

ANDRAŠ je od ranog detinjstva bio paraplegičar. Nakon smrti oca, brigu o njemu je preuzela majka, koja je pre nekoliko godina pala i teško povredila kičmu, pa joj je, kako kažu komšije, sve teže bilo da brine o sebi i Andrašu.