BIVŠI AMERIČKI MARINAC NIJE KRIV: Korbet oslobođen od optužbi, Beograđani osuđeni

Tanjug

utorak, 18. 06. 2019. u 12:03

БИВШИ АМЕРИЧКИ МАРИНАЦ НИЈЕ КРИВ: Корбет ослобођен од оптужби, Београђани осуђени

Viši sud; Foto: Tanjug

Viši sud u Beogradu oslobodio je bivšeg američkog marinca, pripadnika elitne jedinice "foke" Danijela Dejvida Korberta, od optužbi za nedozvoljeno držanje pištolja sa izbrisanim registarskim brojem zbog nedostatka dokaza
Viši sud u Beogradu oslobodio je bivšeg američkog marinca, pripadnika elitne jedinice "foke" Danijela Dejvida Korberta, od optužbi za nedozvoljeno držanje pištolja sa izbrisanim registarskim brojem zbog nedostatka dokaza.


Takođe mu je ukinuo pritvor u kojem je od hapšenja 31. januara prošle godine, pa bi u toku dana trebalo da izađe iz Okružnog zatvora u Beogradu.


Međutim, u istom ovom slučaju trojica Beograđana su osuđeni.


Nenad Pavlica, koji je od hapšenja u pritvoru, koji mu se uračunava u kaznu osuđen je na dve godine i mesec dana zatvora.

PROČITAJTE JOŠ: Američka 'foka': Tražio sam kamagru, pištolj nisam


Njemu je pritvor danas ukinut i biće zamenjen merom zabrane napuštanja stana - kućnim pritvorom.


Nikola Vučeljić, koji se branio sa slobode osuđen je na devet meseci zatvora i na novačanu kaznu od 100.000 dinara.


Nikola Adrašević je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od tri godine zbog nedozvoljenog držanja droge.


Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.


Na početku suđenja u januaru, sva četvorica optuženih su negirali navode optužnice i izneli svoje verzije događaja od decembra 2017. i janura 2018. godine, pre nego što su uhapšeni, 31. januara prošle godine.


U detaljnoj odbani, Korbet je naveo da od optuženih poznaje samo Vučeljića, kojeg je upoznao krajem 2017. preko zajedničkih devojaka.


Negirao je vezu sa spornim pištoljem bez broja, navodeći da je on Vučeljića tražio da mu nabavi kamagru. Korbet je uhapšen 31. januara 2018. u Vučeljičevom stanu, gde je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.


Tereti se, kao i ostala trojica optuženih, za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina.


PROČITAJTE JOŠ: Američka "foka" uhapšena u Srbiji


Za Korbeta su mediji preneli da je zaposlen u firmi "Rejven militari", čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona.


Bio je pripadnik Tima 6, elitne jedinice američkih marinaca poznate kao "foke", a nedavno su se i američki mediji bavili ovim slučajem protiv njega.


Pripadnici "foka" sprovode tajne antiterorističke operacije, ima ih oko stotinak, a baza im se nalazi u Dem Neku, u Virdžniji, i poznati su kao mornarička grupa za specijalne ratne operacije (DEVGRU).


Pored ostalog, locirali su i ubili vođu Al kaide Osamu bin Ladena, 2011. godine u Pakistanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Joca

18.06.2019. 12:24

Mora brale da se oslobodi. Ameri naredili.... A nas narod nema.ko da stiti pa i sami sebe kaznjavamo....

mama

18.06.2019. 12:28

Naravno, pustite coveka da mirno postavi lokatore da nas opet izbombarduju zato sto ne volimo NATO

Мр Радомир Шћепановић

18.06.2019. 12:32

А који је то недостатак доказа?

Влада

18.06.2019. 12:33

Па наравно да је ослобођен, ипак је он припадник наших колонизатора и за њега не важе наши закони! Спектакуларна држава, наша Србија...

Zoran Kg

18.06.2019. 13:44

Jedino ameri nisu krivi nikome. Da ovde postoji država sudila bi po svojim zakonima, a ne po zahtevima raznoraznih ambasadora.

Duplo Golo

18.06.2019. 13:59

Super! Dajte mu i odstetu naplacenu od poreskih obveznika Srbije. Video bih da je obrnuta situacija kad bi "ugledni" gradjanin ugledao svetlost dana. Nema dokaza hahahahahhahaaaaa, a sve "krem" drustvo. Stid, bes i sramota me obuzmu kad ovo procitam!

Zeks

19.06.2019. 06:14

A solimo pamet ostalim Drzavama oko nas kako bi trebali da rade,i kako neko da nas postuje ako sami sebe ne postujemo,ovo je sramota,VELIKA