U TRAGEDIJI koja se dogodila u ponedeljak ujutru na Bežanijskoj kosi, u Ulici Ismeta Mujezinovića 9, nastradale su Danijela Radojičić (36) i njena trogodišnja ćerka Teodora. Pod za sada još nerazjašnjenim okolnostima, majka je sa četvrtog sprata bacila svoje dete, a potom i sama skočila u smrt. Ubrzo je iz njihovog stana počeo da se širi i dim, pa se u početku verovalo da su majka i ćerka bežale od požara. Prema rečima očevidaca, ustanovljeno je da vatra ipak nije bila uzrok tragedije, već da je najverovatnije reč o ubistvu i samoubistvu.

Prema nezvaničnim informacijama, Danijela, koja je radila na VMA kao farmaceut, detetu i sebi je prerezala vene, a potom je sa balkona najpre bacila svoju ćerku. Nekoliko minuta potom, navodno je pričala o slobodi žena, a zatim i sama skočila u smrt.

- Čuo sam tup, jak udarac, pa sam izašao na terasu. Tada sam video dete na pločniku i majku trogodišnjakinje kako stoji na terasi i nešto viče - priča jedan od očevidaca. - Onda se vratila u stan, pa ponovo izašla i nastavila da viče. Spominjala je prava žena i vikala kako su ugrožene. Komšija je pokušao da je odgovori od toga da se baci, ali nakon nekoliko minuta je ipak skočila.

Kako nezvanično saznajemo, žena je, nakon što je bacila dete sa visine od oko 12 metara, u stanu zapalila krevet. Požar koji je izbio na četvrtom spratu ubrzo su lokalizovali vatrogasci. Po pozivu komšija, na Bežanijsku kosu su se odmah uputile i ekipe Hitne pomoći, ali su po dolasku lekari mogli samo da konstatuju smrt devojčice i njene majke.

- Obe su bile krvave i imale su tragove gareži na sebi. Devojčica je još nekoliko minuta davala znake života - ispričala nam je jedna od komšinica. - Čula sam da je jedan čovek koji je stajao na pločniku u trenutku nesreće potrčao i pokušao da uhvati dete, ali nije uspeo.

Danijela Radojičić, Foto "Fejsbuk"

PROČITAJTE JOŠ - Podmetnula požar, isekla vene sebi i trogodišnjoj ćerki, bacila dete kroz prozor pa skočila za njim sa četvrtog sprata u smrt (FOTO)


Nesrećna devojčica čvrsto je držala lutku u rukama, a kako nam je jedna od komšinica ispričala, delovala je kao da će da zaspi. Kako nezvanično saznajemo, otac nesrećnog deteta vraćao se iz noćne smene kada ga je pred ulazom u dom zatekao stravičan prizor. Kako su nam ispričale komšije, zbog šoka koji je doživeo, lekari su ga odvezli do Zemunske bolnice. Danijelin otac i brat, koji žive u neposrednoj blizini, odmah su došli u ovaj kvart. Ispred zgrade prolamali su se njihovi strašni jauci.

Danijelin otac u suzama

Danijela je sa mužem i ćerkom živela u ovom stanu kao podstanar. Komšije su za "Novosti" rekle da ih znaju iz viđenja i da su tu odskoro.

- Bila je divna žena, viđala sam je kad bi izvodila dete napolje, uvek bismo lepo porazgovarale. Fina porodica, ali niko od nas ne zna šta se dešavalo iza četiri zida - kaže nam komšinica iz susedne zgrade. - Dete su svakog dana vodili u vrtić, ko zna zašto ga baš danas nije odvela.

Danijeline kolege sa Vojnomedicinske akademije, iz Centra za kontrolu lekova, primile su vest o tragediji sa nevericom. Kako su objasnili našim novinarima, prepoznali su inicijale koleginice i njenog deteta, dok su za detalje tragedije saznali iz medija.

Lekari ukazuju pomoć Danijelinom bratu

- Vrlo smo potreseni, danas na celom odeljenju vlada potpuni muk. Svi radimo vrata do vrata, svakoga dana smo se viđali. Možete da zamislite kako se osećamo - kažu lekari koji su radili sa Danijelom.

Danijela je nedavno završila specijalizaciju, na kojoj je dugo i posvećeno radila. Kolege je opisuju kao blagu i prijatnu osobu, koja je nedavno imala nesreću da doživi pobačaj, sa kojim se teško suočila.

PROČITAJTE JOŠ - Ko je Danijela, koja je bacila ćerkicu kroz prozor, pa skočila

- Nedavno je zatrudnela, ali se nešto, nažalost, zakomplikovalo. Kako je to uticalo na njeno psihičko stanje, samo bog zna. Da li je to bio jedan od uzroka, o tome je sada teško govoriti. Posebno sam tužan zbog njene ćerke Teodore, koju smo lično svi poznavali - kaže jedan od Danijelinih kolega.

JOŠ DVA SAMOUBISTVA U BEOGRADU

BEOGRAĐANIN Obrad G. (65) u ponedeljak se ubio ispred Doma zdravlja u Oplenačkoj broj 40, na Labudovom brdu, a jedna žena (65) skočila je sa zgrade u Ulici kralja Petra broj 10 na Starom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, čovek je ušao u Dom zdravlja sa pištoljem, požalio se da mu nije dobro, a kada su mu rekli da je bolestan, izašao je napolje, seo na klupu ispred zgrade i pucao sebi u glavu. Razlog samoubistva žene zasad nije poznat. U oba slučaja, Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt. A. V. V.

JUN KRITIČAN, PETAK NAJCRNjI DAN

ANALIZA Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd za period od 2006. do 2015. godine pokazala je da je čak 1.798 ljudi izvršilo samoubistvo u tom periodu. Prema zvaničnim podacima, najkritičniji dan je petak, a najviše pokušaja samoubistava ima u junu. Čak tri četvrtine samoubica su muškarci. Tokom 2017. najviše suicida bilo je na opštinama Čukarica, Zemun, Palilula i Zvezdara. Najveći broj ljudi, pokazuju podaci, sebi oduzme život vešanjem ili skokom sa mosta, terase ili zgrade.