Vladimir Stojković: Uroš Janković me ipak nije obmanuo

N. B.

18. 06. 2019. u 06:41

Владимир Стојковић: Урош Јанковић ме ипак није обмануо

Vladimir Stojković, Foto Z. Jovanović

Golman Partizana Vladimir Stojković u ponedeljak svedočio na suđenju bivšem potpredsedniku opštine Čukarica

OD momenta kad sam prijavio prevaru, desilo se dosta toga. Razmišljao sam i shvatio da sam se ogrešio o Uroša Jankovića. Ja sam tada njega video kao glavnog krivca, bio sam uvređen i povređen, bio je čovek kome sam verovao i zato sam u nekim stvarima malo prenaglio. U tom trenutku to je bio moj lični utisak, ali želim da spavam sa mirnom savešću.

Ovo je u ponedeljak pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio golman Vladimir Stojković, koji se kao svedok i oštećeni našao pred većem koje vodi postupak protiv Uroša Jankovića, bivšeg potpredsednika opštine Čukarica, optuženog da je prevario reprezentativca, prodajući mu tuđe placeve u Makiškom polju, a reč je o pet spornih placeva. Optužnicom su bili obuhvaćeni i samozvani advokat Vladimir Đurković i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović.


PROČITAJTE JOŠ - Kazna za ženu Vladimira Stojkovića

Međutim, oni su u međuvremenu sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazume o priznanju krivice, tako da je na optuženičkoj klupi ostao samo Janković. Đurković se nagodio na 19 meseci zatvora, dok je Stefanoviću izrečena kazna kućnog zatvora od godinu dana.

- Glavni krivac, prema mom mišljenju je Đurković, koji se predstavljao kao advokat - kazao je Stojković. - On je manipulisao mnome. Posvađao je mene i Uroša. Mislim da on mene nije prevario, da on nema veze sa pet problematičnih parcela, mislim da on nije imao uvid ko su njihovi vlasnici. Svu dokumentaciju je vodio Đurković.


TRAŽI POZAJMLjENI NOVAC

STOJKOVIĆ je u ponedeljak odgovarajući na pitanja sudije rekao da ne ističe imovinski zahtev ni od Uroša Jankovića, niti od Vladimira Đurkovića i Miroslava Stefanovića. Prvobitno je tokom istrage zahtevao odštetu od 23,5 miliona dinara. Stojković je samo rekao da traži da mu Janković vrati 15.000 evra koje mu je svojevremeno pozajmio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije