Crnogorac likvidirao Gokčeta i dvojicu Kavčana?

E. H.

petak, 14. 06. 2019. u 16:52

Црногорац ликвидирао Гокчета и двојицу Кавчана?

Mesto ubistva Jugoslava Cvetanovića, foto D.Ristić

Srpska policija istražuje ulogu Marjana V. (34) u još nekoliko zločina. Sumnja se da je umešan u ubistva u Vranju, Podgorici i Amsterdamu
CRNOGORSKOM državljaninu Marjanu V. (34), koji je navodno blizak "škaljarskom klanu", osumnjičenom da je u septembru 2017. godine u Vranju ubio Jugoslava Cvetanovića (31), brata Saše Cvetanovića, koji je označen kao ubica Nikole Bojovića, mogla bi na teret da se stave još najmanje tri ubistva - dva u Crnoj Gori i jedno u Holandiji. Prema operativnim saznanjima srpske policije, sumnja se da je povezan sa likvidacijama Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića krajem aprila ove godine u Podgorici, a reč je osobama koje su navodno bile bliske "kavačkom klanu". Takođe, postoje indicije da je u Amsterdamu likvidirao Gorana Tasića Gokčeta.

U policijskom saopštenju navodi se da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, rade na rasvetljavanju ovih ubistava, kao i da mu je rešenjem Višeg suda određen pritvor do 30 dana. Kako nezvanično saznajemo, u toku je razmena svih raspoloživih podataka sa Interpolom, ali i crnogorskom policijom. Utvrđuje se njegovo kretanje, kao i koja je sve dokumenta i na čija imena koristio. U tome će veliku pomoć da pruže otisci, kao i pronađeni DNK tragovi.

PROČITAJTE JOŠ - PRIVEDEN CRNOGORAC: Rasvetljena likvidacija Cvetanovića

Vranjanac Goran Tasić Gokče (46) ubijen je u pucnjavi u Amsterdamu, a tamošnji mediji su tada objavili da je, navodno, reč o obračunu u vezi s trgovinom narkoticima. Pucnjava se dogodila 15. marta u 22.15, a policiji su je prijavili građani. Kad su stigli na lice mesta, zatekli su teško ranjenog Tasića, kako leži u besvesnom stanju. Od zadobijenih povreda preminuo je u bolnici sutradan, a njegov identitet potvrđen je dan kasnije.
PROČITAJTE JOŠ - LIKVIDACIJA JUGOSLAVA CVETANOVIĆA: Osumnjičeni za smaknuće izvršio najmanje četiri ubistva?

Veselin Kalezić (48) likvidiran je osam meseci kasnije u podgoričkom naselju Stari aerodrom, nedaleko od stadiona Grafičara. On je, inače, u policijskim spisima važio kao "bezbednosno interesantna osoba". Osuđivan je zbog više krivičnih dela - ubistva u centru Podgorice devedesetih godina, napada na pripadnike Interventne jedinice policije i bacanja bombe ispred kuće bivše devojke.

PROČITAJTE JOŠ - LIKVIDACIJA CVETANOVIĆA: Osumnjičeni za ubistvo blizak "škaljarcima"? 

Milo Ilić (28) ubijen je 29. aprila ove godine, oko 16 sati u Ulici oktobarske revolucije, u blizini Autobuske stanice u Podgorici. Napadnut je kada je izašao iz kladionice, u momentu dok je prilazio svom "grand čirokiju". Prema do sada poznatim informacijama, izvršilac je prišao Iliću i u njega pucao iz neposredne blizine. Ranjeni mladić je počeo da beži, a ubica je trčao za njim kako bi ga "overio". Nakon toga je pobegao. Policija je tokom uviđaja pronašla veliki broj čaura, a nadzorne kamere postavljene u ulici gde se zločin odigrao snimile su ubicu koji je imao kačket na glavi.

Jugoslav Cvetanović, Milo Ilić, Veselin Kalezić, Goran Tasić Gokče


OTKRILA GA DNK ANALIZA?

PREMA nezvaničnim informacijama, Marjan V. je "pao" na ubistvu Cvetanovića, kada je njegov DNK upoređen sa biološkim tragovima pronađenim na mestu ubistva. Navodno, pritisnut tim dokazima, on je zaprepašćenim inspektorima ispričao da je učestvovao u još nekoliko likvidacija. Prema nekim informacijama, na ovaj način on pokušava da za sebe izdejstvuje povoljniji položaj u predstojećem sudskom postupku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Gavrilo Princip

14.06.2019. 18:03

Ovom sirotanu će sad da nakaleme sve od Murata i Franca Ferdinanda do Đinđića i Nikole Bojovića.

Goran Ristic

14.06.2019. 20:54

to su samo rekla kazala nemaju nikakav opipljiv dolaz , bice 6 meseci u istraznom i ode kuci .

Naivni Gedža

14.06.2019. 21:52

Nemaju oni ništa. Operativna saznanja i indicije su nedovoljne da se neko osudi. Neozbiljno je to proturati putem štampe.