KOSOVSKA MITROVICA - Srbin Z.M. (43) iz sela Vuča u opštini Leposavić predao se pripadnicima kosovske regionalne policije Mitrovica sever. On je to učinio u prisustvu advokata, a u bekstvu je bio od utorka uveče kada je jedan pripadnik pogranične pogranične policije pucao u gume kombija koji je on vozio u mestu Popovce kod Leposavića zato što nije stao na njihov znak radi redovne saobraćajne kontrole.

Pročitajte još: NA SNAZI OPERATIVNI PLAN "ČELIČNI PRSTEN": Istraga protiv policajca koji je pucao na kombi, vozač još u bekstvu

Portparol Regionalne KPS-a kaže da po nalogu javnog tužioca osumnjičenom nije određen pritvor već će se braniti sa slobode.

- Slučaj će se voditi u redovnoj proceduri od strane pripadnika pogranične istražne jedinice - rekao je Radović i dodao da "zbog napada na službeno lice istragu nastavlja i istražna jedinica Mitrovica sever".


Pročitajte još: PUCNjAVA U LEPOSAVIĆU: Pokušaj bekstva, pogranična policija tzv.Kosova pucala u kombi vozilo kragujevačkih registracija


Prema njegovim rečima protiv policajca koji je pucao u gume kombi vozila kragujevačkih registarskih tablica vlasnika Z.M vodi postupak policijski inspektorat Kosova.