NAKON VIŠEDNEVNE POTRAGE: Nađeno telo stradalog na jedrilici

D. N.

14. 06. 2019. u 10:24

Ukoliko se ustanovi da se radi o zadesnoj smrti, usled strujnog udara, istraga o ovom slučaju biće obustavljena

НАКОН ВИШЕДНЕВНЕ ПОТРАГЕ: Нађено тело страдалог на једрилици

Foto: TE-KO Kostolac

KOSTOLAC – U Kostolačkom kanalu, nakon višednevne potrage, pronađeno je telo Ivana Đ. (46) iz Požarevca, koji je nastradao 10. juna, nakon strujnog udara na jedrilici.

Po nalogu višeg javnog tužioca, njegovo telo poslato je na obdukciju, da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. On je pao u vodu kada je jarbol jedrilice na kojoj se nalazio dodirnuo žice dalekovoda, što je izazvalo strujni luk, a onda i strujni udar.

Otac nastradalog, Miroljub Đ. (74), tom prilikom zadobio je teške telesne povrede u vidu opekotina koje su zahvatile više od 30 odsto tela, pa je iz požarevačke Opšte bolnice prebačen na lečenje u Beograd.

PROČITAJTE JOŠ - Jedrilica naletela na dalekovod, otac povređen, od sina ni traga

Sa njima je na jedrilici bio i njihov prijatelj Vladislav K. (51) iz Beograda, koji je prošao sa lakšim povredama u predelu potkolenice. Na rasvetljavanju ovog slučaja radili su inspektori bezbednosti plovidbe, istražitelji Centra za ispitivanje nesreća u saobraćaju i Lučka kapetanija Veliko Gradište.

NJihovi izveštaji, kao i izveštaj sa obdukcije, biće dostavljeni Višem janvom tužilaštvu, koji će na osnovu utvrđenih činjenica odlučivati o daljem postupanju. Ukoliko se ustanovi da se radi o zadesnoj smrti, istraga o ovom slučaju biće obustavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije