Preinačena presuda, svi oslobođeni optužbi za Tehnohemiju

Tanjug

četvrtak, 13. 06. 2019. u 18:35

Преиначена пресуда, сви ослобођени оптужби за Технохемију

Ilustracija / Foto N. Fifić

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je osuđujuću presudu i pravosnažno oslobodio od optužbi bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đorđevića i još dvoje njegovih saradnika za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa prodajom Tehnohemije 2005.

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je osuđujuću presudu i pravosnažno oslobodio od optužbi bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đorđevića i još dvoje njegovih saradnika za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa prodajom Tehnohemije 2005. godine.

Tehnohemija je, inače, jedan od 24 slučaja privatizacija koje je svojevremeno kao sporne označio Savet za borbu protiv korupcije.

PROČITAJTE JOŠ - Ilija Dević u pritvoru štrajkuje glađu

Ovom odlukom Apelacionog suda koja je danas objavljena na njegovom sajtu, pored Đorđevića pravosnažno su od optužbi oslobođeni članovi Komisije za kontrolu ugovora o prodaji iz Agencije Aleksandar Vučetić i Ljiljana Mlađan.

PROČITAJTE JOŠ - Đuriću godina u kućnom zatvoru

Oni su bili osuđeni na dve i po i dve godine zatvora uz meru zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u roku od pet godina, ali je ta odluka pravosnažnom presudom poništena.

U obrazloženju Apelacionog suda navodi se da nije dokazano da su okrivljeni izvršili krivično delo u saizvršilaštvu "jer nije dokazano postojanje umišljaja kod okrivljenih koji bi obuhvatio njihovu svest o bitnim obeležjima krivičnog dela koje im je optužnim aktom stavljeno na teret".

Oni su bili optuženi da su zloupotrebili službeni položaj jer su prilikom kontrole ispunjenja ugovornih obaveza iz ugovora o prodaji koji je Agencija za privatizaciju zaključila sa kupcem preduzeća "Tehnohemija" - kupcu Ristu Gojkoviću pribavili imovinsku korist od 25.590.000 dinara, ne vršeći kontrolu izvršenja obaveze iz ugovora o prodaji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)