NIŠLIJE Nemanja (36) i Snežana (30) Milošević pamtiće po zlu odlazak u Sofiju prošle nedelje, jer im je na parkingu ispred prodavnice "Džambo", usred bela dana, za samo tri minuta, ukraden auto "kija sportidž". Bračni par iz Niša je slučaj odmah prijavio policiji, ali se, kako kažu, nimalo ne nadaju da će ponovo sesti za volan svog automobila.

Pročitajte još: Bušili im gume, pa dok su ih vlasnici menjali, oni im krali stvari

Naime, Nemanja je toga dana sa svojom suprugom krenuo u Sofiju da kupi majci citostatik koji se koristi u hemoterapiji, a koji je tamo jeftiniji. U povratku su hteli da svrate do prodavnice igračaka ispred koje su parkirali automobil. Kada su se posle samo nekoliko trenutaka vratili do kola, videli su da ih nema.

- Tešilo me je što se sve odigralo brzo, i što sam znao da u autu nema više od pet litara goriva - kaže Nemanja. - Nadao sam se da će policija moći lako da uhvati lopove. Međutim, ono što nisam očekivao je da će Bugari odreagovati sporo. Došli su tek za pola sata, jedva smo ih namolili da pošalju patrolu da dođu da ispitaju slučaj.

Pročitajte još: ISKORISTILA NjEGOVU NEPAŽNjU: Opljačkala muškarca (82) i odnela 11.000 evra i 35. 000 dinara

Prema rečima bračnog para, policajci ih nisu pitali koji je auto u pitanju, niti koje su tablice, već su rekli da moraju da idu u stanicu i da tamo popune podatke.

- Tada mi je bilo jasno da od auta nema ništa - priča za "Novosti" ovaj Nišlija.

U stanici su, kaže, proveli sate. Oko ponoći su ih prvi put pitali za model auta, ali poteru nisu mogli odmah da raspišu, pravdajući se da načelnik nije tu. Tek trećeg dana policija je sve prijavila Interpolu, ispričao nam je Nemanja.

- Apsolutno nikog u policijskoj stanici te večeri nije bilo briga gde ćemo provesti noć, niti to što je trudna žena u pitanju - nastavlja naš sagovornik. - Ni čašu vode nije mogla da dobije, niti stolicu da sedne. Sreća je da smo kod sebe imali kartice i nešto novca pa smo platili smeštaj, inače bismo verovatno ostali na ulici.

ODNELI IM I PASOŠE

SITUACIJU bračnog para dodatno je komplikovalo to što su pasoši ostali u automobilu, pa nisu mogli da napuste zemlju.

- Morali smo da sačekamo da dobijemo putne liste. Iz ambasade su nam maksimalno izašli u susret da to završimo za 24 sata. Uzeli su u obzir da je supruga trudna, da kod kuće imamo malo dete, a inače se po nedelju dana čeka i ne može da se napusti zemlja.