U POŽARU koji se u ponedeljak oko 17 časova dogodio u Ulici akrobate Aleksića, u naselju Kamendin u Zemun Polju, život je izgubio Senad P. (32), dok je troje njegove dece spaseno.

Prema rečima očevidaca, iz stana na drugom spratu čula se vika dece koja su zapomagala sa terase. Buku je najpre čuo komšija sa sprata iznad koji je bio na terasi. Sused sa sprata je u pomoć pozvao dvojicu mladih komšija Bogdana i Danijela, koji su brzo pritekli u pomoć i izvukli troje dece iz zadimljenog stana.

Posle spasavanja dece junaci iz Kamendina su se još jednom vratili do stana u pokušaju da pomognu vlasniku, ali do njega nije moglo da se dođe zbog dima. Ekipe vatrogasaca i policije su blagovremeno stigle na lice mesta i izvršile uviđaj. Kako je potvrđeno našem listu, dežurna vatrogasna ekipa je iznela vlasnika stana na dušeku. Ekipa Hitne pomoći je 40 minuta pokušavala da oživi Senada P. ali nije uspela. Mogući uzrok požara, po tvrdnji očevidaca, je ćebe koje se zapalilo i koje je ekipa "Novosti" zatekla na terasi izgorelog stana.


Pročitajte još - FOTO+VIDEO: Izgorela radnja "Shop&Go" kod zemunske Medicinske škole

- Ovo je treći požar u naselju Kamendin 1 u poslednjih pola godine. Slični incidenti su se dešavali ranije, ali u poslednje vreme su učestali - rekao je jedan od upravnika zgrade u kojoj se dogodio požar.

Naselje Kamendin već duži vremenski period važi za jedno od najnesigurnijih u Beogradu. Samo u toku prošle nedelje u ovom delu grada dogodila se velika tuča kada je više desetina mladića naoružanih palicama i bakljama napalo romsku decu koja su se u tom trenutku nalazila na ulici.