VESNA F. (24), iz negotinskog sela Slatina, čiju je trogodišnju ćerku L. F. u svojoj kući u mestu Prahovo, kako se sumnja, nasmrt pretukao njen ljubavnik Zoran A. (29), pre dve godine je nožem nasrnula na svog oca. U tome je tada pokušao da je spreči suprug Dragan Purić (30), ali je prošao sa - ubodnom ranom u butini! Njena uloga u monstruoznom ubistvu deteta još nije najjasnija, ali se ona trenutno nalazi u pritvoru.

PROČITAJTE JOŠ - Slagao da je majka pomogla u zločinu?

Prema priči Vesninih ukućana, Dragan je, kada su se uzeli, iz rodnog Bora došao da živi sa suprugom, njenim roditeljima, babom i mlađom sestrom u negotinskoj Slatini.

- Vesna F. je, nakon što se pre pet godina prvi put porodila, počela da optužuje Dragana da joj je upropastio život - kazuju ukućani. - Iako je suprug bio dobar prema njoj i nadničio je da bi izdržavao porodicu, ona ga je varala, i to nije krila. Dragan je preko svega prelazio, jer su, u međuvremenu, dobili i ćerku.

PROČITAJTE JOŠ - JEZIVO PRIZNANjE OČUHA DEVOJČICE: Bio sam nervozan što plače, šamarao sam je zajedno sa njenom majkom

Nakon rođenja drugog deteta, Dragan je supruzi rekao da je "bruka da mu to više radi, jer mu se smeje celo selo". Tada su se posvađali, a Vesna F. je supruga prijavila za - nasilje u porodici!

- Draganu je tada bila izrečena zabrana prilaska kući, pa je mesec dana spavao u selu kod Vesninih rođaka - priča Vesnina familija. - Vrhunac je bio kada je Vesna pre oko dva meseca počela da se, posredstvom društvenih mreža, dopisuje sa Zoranom A., sa kojim se, dok je bila devojka, kratko zabavljala.

Kuća u Prahovu gde se dogodio zločin

Ubrzo nakon toga, ona je pobegla kod Zorana u Prahovo, a muža je slagala da ide kod drugarice na rođendan. Dragan je ubrzo saznao gde mu se supruga nalazi, ali, kaže, nije smeo da ode i da pokuša da je vrati jer mu je ona pretila da će ga prijaviti policiji, kao što je već i činila, i da će mu uzeti i sina.

- Zbog toga sam i pozvao Zorana i kazao mu da mi vrati suprugu, na šta mi je on odgovorio da "nije znao da je Vesna udata" - ispričao je, za "Novosti", Dragan. - Slutio sam da će ovako nešto da se desi, a to sam i Vesni kazao. Međutim, strah da me Vesna ne prijavi i ne uzme mi i petogodišnjeg sina, sprečio me je da odem u Prahovo. Ali, bolje da sam otišao. Ja bih, sigurno, bio u zatvoru, ali bi moja ćerka bila živa.

SLIKA NA PROFILU

DRAGAN Purić je, nakon što mu je dete ubijeno, umesto svoje, kao profilnu fotografiju na svom fejsbuk-profilu postavio sliku svoje ćerke. Takođe, promenio je i pozadinu na svom profilu na toj društvenoj mreži, jer je i na njoj postavio fotografiju L. F.