PRED beogradskim Višim sudom juče je iznošenjem završnih reči okončan prvostepeni postupak protiv Obrena Zirojevića (38), optuženog da je na svirep način i iz koristoljublja ubio Draga Mašulovića (61), 29. januara 2015. godine u Mirijevu. Presuda će biti izrečena 24. juna.

Pročitajte još - Odložena presuda Zirojeviću, optužen za "svirepo ubistvo"

Zamenik tužioca od suda je tražio da Zirojevića osudi na maksimalnih 40 godina zatvora, dok su njegovi branioci pri stavu da sud treba da donese oslobađajuću presudu, jer, kako su istakli, reč je o nužnoj odbrani. Ovo će, inače biti druga po redu prvostepena presuda, pošto je prethodnu, kojom je bio osuđen na 40 godina robije, ukinuo Apelacioni sud.

Zastupnik tužbe je naglasio da je Mašulović usmrćen sa 15 udaraca, nekim alatom u potiljak i da je tom prilikom trpeo bol i strah. Dodao je da je optuženi u tom trenutku bio uračunljiv, kao i da se svirepost, pored toga što je žrtvu toliko puta udario, ogleda i u činjenici da je njegovo telo isekao na komade kako bi prikrio zločin. Kazao je i da je utvrđeno da je dugovao žrtvi 21.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ - MONSTRUOZNO UBISTVO U MIRIJEVU: Zirojević ponovo pred sudom

Zirojevićev branilac, advokat Ilija Radulović, naveo je da je njegov klijent bio napadnut u svom stanu i da je "odgovorio sili". Bio je izričit da je Mašulović, koji je, kako je istakao došao nenajavljen, odmah napao Zirojevića.

- Ne znam odakle tužiocu ideja za ovako neosnovanu optužnicu, koja me kao taoca u pritvoru drži 52 meseca - kazao je Zirojević. - Jedino je tačno da se jedan život ugasio i to, nažalost, od moje ruke. To ne mogu da prežalim, i sa tim ću se teško boriti.