NOVI DETALjI UŽASA KOD NEGOTINA: Majka i očuh tvrde da je dete palo sa terase, određeno im zadržavanje od 48 sati (FOTO)

S. M. Jovanović

ponedeljak, 27. 05. 2019. u 10:02

НОВИ ДЕТАЉИ УЖАСА КОД НЕГОТИНА: Мајка и очух тврде да је дете пало са терасе, одређено им задржавање од 48 сати (ФОТО)

Foto: S. M. J.

Trogodišnja L. F. nađena mrtva ispred kuće u selu Prahovo kod Negotina. U bolnicu dovezena hladna, sa hematomima na glavi
TROGODIŠNjA L. F. pronađena je u ponedeljak mrtva u selu Prahovo kod Negotina ispred kuće (na slici). Njeno beživotno telo dovezli su taksijem u negotinsku Službu hitne pomoći Zdravstvenog centra u ponedeljak rano ujutru, majka V. F. i očuh Z. A. sa tvrdnjom da je devojčica pala sa terase. Nažalost, nije joj bilo spasa.

Pročitajte još - STRAVIČNA NESREĆA U NIŠU: Devojka snimala video-klip i pala sa krova zgrade. Poginula na mestu naočigled drugova

- Devojčica je dovedena sa sigurnim znacima smrti, bez vitalnih znakova, hladna i sa hematomima na glavi - kaže dr Aleksandra Paunović, načelnica Hitne službe.

U selu Prahovo, u kući devojčicinog očuha, u Ulici 30. septembra, nismo u ponedeljak zatekli nikoga. Velika, neasfaltirana ulica sa dvadesetak kuća je gotovo prazna. Mnogi njeni stanari u selo dođu iz inostranstva, uglavnom leti. Tek nekoliko kuća ima domaćina. Retke komšije su, posle vesti o smrti L. F., u šoku. Vele, tek su jutros čuli šta se dogodilo.

- Ja sam od policije čuo da se devojčici nešto dogodilo. Pitali su me da li sam možda čuo neku muziku, da je bila neka žurka, galama, možda svađa, ali zaista nisam. Skoro sam ih video u šetnji, tu ženu i detence - kaže komšija Branko Furnjigić.

Stanari ulice gde se dogodila tragedija, devojčicu i njenu majku praktično i ne poznaju, jer se u kuću Z. A. doselila tek pre mesec dana, navodno iz jednog negotinskog sela. Iako su njega često viđali ispred seoske prodavnice ili u kafani, za devojčicu i njenu majku ne znaju ni njegovi najbliži.

Baka po majci očuha Dušanka Marinković kaže da je za tragediju čula u prodavnici dok je kupovala hleb. Odmah je došla da vidi unuka i njegovu nevenčanu suprugu, ali ih nije zatekla, jer su i dalje bili u policiji na razgovoru.

- Ne znam šta da vam kažem. Ja sam na drugom kraju sela. Retko ga viđam i eto, nisam ni znala da se opet oženio. Mi u našoj porodici samo za nesreće znamo. Pre četiri godine umrla mi je unuka Isidora u osmom mesecu trudnoće, ćerka mog sina, a Zoranu dođe sestra od ujaka. Strašno je ovo što se dogodilo tom detetu, strašno - plače Dušanka.

Kuća u kojoj je devojčica živela poslednjih mesec dana nije završena, a terasa sa koje je navodno pala nije ograđena. Od ulaznih vrata do ograde tek je metar i po. Na tremu i betonu pored nisu bile vidljive kapi krvi. Devojčica, kako nezvanično saznajemo, osim krvnih podliva na celoj glavi, nije imala drugih povreda na telu.

IZJAVE U POLICIJI

DEVOJČICINA majka i očuh dali su u ponedeljak izjave u policiji. U toku je pretkrivični postupak, a zbog osetljivosti slučaja, detalji ove tragedije nisu poznati. Njima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Baba Dušanka Marinković

ČEKA SE OBDUKCIJA

ZBOG okolnosti pod kojima je nastradala devojčica naložena je obdukcija. Nju će najhitnije obaviti stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša. Tek će onda, smatraju nadležni, bar deo ove mračne tragedije biti rasvetljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije