BRAT ŽRTVE UDESA: Da sam Saleta barem zagrlio poslednji put

G. ĆIROVIĆ

25. 05. 2019. u 05:02

БРАТ ЖРТВЕ УДЕСА: Да сам Салета барем загрлио последњи пут

Saša Živanović nastradao kada je u njegov auto udarila rolna lima / Foto G. Šljivić

Zlatko Živanović, kome je brat poginuo kod Kraljeva kada se sa šlepera otkačila rolna lima: Nisam znao da je krenuo ka meni. Kako će sad njegova ćerka

NE mogu da verujem da mog brata Saše više nema, da je tako nesrećno nastradao. Od tuge i bola hoće srce da mi prepukne. Bolje da sam ja poginuo nego on, ne znam gde glavom udaram. Kako ću dalje bez mog Saleta, kako će njegova sedmogodišnja ćerkica? Ni u najgorim košmarima nisam mogao ni da sanjam da će ovakva tragedija da nas zadesi.

Kroz suze i jecaje, ne skrivajući patnju za svojim nastradalim bratom, ovako, za "Novosti", govori Zlatko Živanović (42), stariji brat Saše Živanovića (37), koji je u četvrtak po podne poginuo u saobraćajnoj nesreći u selu Milavčići, na magistralnom putu Kraljevo - Kragujevac. Saša je tog kobnog dana, kako saznajemo, upravo krenuo kod brata u Požarevac, kada je u njegov "reno tvingo" udarila rolna lima teška nekoliko tona. Tovar je, prema prvim rezultatima istrage, ispao iz prikolice šlepera novopazarske registracije, koji se kretao u suprotnom pravcu. Automobil je u sudaru potpuno smrskan, a nesrećni Saša je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.


PROČITAJTE JOŠ: NOVI DETALjI TRAGEDIJE: Poginuo vozač „renoa“, rolna lima teška oko devet tona smrvila auto (FOTO)

- Nedavno je stigao iz Austrije i najpre je otišao kod oca Slobodana koji sada penzionerske dane provodi u Vrnjačkoj Banji. Nismo se videli, nije mi se javio da je krenuo kod mene u Požarevac odakle je inače naša porodica. Otišao je na drugi svet, a nismo imali prilike da se izgrlimo i izljubimo. Da smo se bar čuli, da mi je rekao "gde si buraz"... - neutešno priča Zlatko. - Za nesreću mi je javila moja supruga. Evo, još ne mogu da dođem sebi, tresem se. Pa, zar je moguće da nas je zadesila ovakva sudbina? Nije to moj Saša zaslužio.

Saša Živanović Foto privatna arhiva

Prema priči rođaka i prijatelja koje smo u petak zatekli u dvorištu kuće njegovog oca Slobodana u Vrnjačkoj Banji, koji zbog velikog bola nije bio u stanju da sa nama razgovara, Saša je bio vredan i pošten. Njegova sedmogodišnja kćerkica bila mu je sve u životu.

- Živeo je i radio u Beču gde je i rođen i završio školu. Tamo su mu bile ćerka i supruga od koje se razveo, kao i njegova majka Jelica. O njemu niko ružnu reč ne može da kaže. Bio je vredan, dobar otac, bavio se sportom. Mnogo smo lepih trenutaka proveli zajedno - kaže jedan od Sašinih prijatelja.

- Prava tragedija, nesrećna sudbina, šta drugo da vam kažem. Uvek prvi odlaze oni najbolji, ostavljajući nas da plačemo i tugujemo za njima. Strašna nesreća za sve nas.

Očaj: Zlatko Živanović Foto privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije