LIKVIDACIJA ANELA PAPIĆA: Osumnjičeni bračni par odbacuje optužnicu

M. N.

22. 05. 2019. u 21:33

Dve godine posle brutalnog ubistva Anela Papića održano pripremno ročište supružnicima Muberi i Senadu Muhoviću. Tvrde da nisu ubice i da će sve što imaju reći na suđenju

ЛИКВИДАЦИЈА АНЕЛА ПАПИЋА: Осумњичени брачни пар одбацује оптужницу

NA pripremnom ročištu supružnici Mubera i Senad Muhović, optuženi da su ubili Anela Papića (32), izjavili su "da u potpunosti odbacuju navode iz optužnice", kao i "da nisu ubice" i da će sve što imaju reći na suđenju. NJih dvoje se terete da su pre dve godine u selu Ponorac kod Sjenice tupim udarcima skoro ubili muškarca, a potom dok je još davao znake života - zapalili ga.

Mada su za ubistvo, koje se dogodilo 23. juna 2017, odmah osumnjičeni, a mesec dana kasnije i uhapšeni supružnici iz Sjenice, optužnica protiv njih potvrđena je tek nedavno. Ako ne bude novih odlaganja, proces bi trebalo da počne krajem ovog meseca. U očekivanju suđenja Muhoviću su već 23 meseca u pritvoru. Prema navodima iz optužnice, njih dvoje su se sa Anelom Papićem, koji je navodno bio Muberin ljubavnik, sastali u selu Ponorac, gde su se Anel i Mubera ranije često tajno viđali.

Upravo tu je Anel ubijen sa 27 udaraca tupim predmetom, najverovatnije kamenom, u predelu glave i tela. Dok je još davao znakove života, Anel je, potpuno unakažen, zapaljen, a zatim je njegov leš odvučen do obližnjeg šumarka, pored puta gde je pronađen dan kasnije. Muhovići su u međuvremenu otputovali u Nemačku i vratili su se početkom jula, nakon što su se na Horgošu dobrovoljno predali pravosudnim organima Srbije.

Ahmo Papić, otac ubijenog Anela, kaže da je njegov sin bio u ljubavnoj vezi sa Muberom Muhović, što je "znala cela Sjenica". On je uveren da su Mubera i Senad imali jednog ili više saučesnika. Sa nestrpljenjem očekuje suđenje i nada se da će Anelove ubice stići ruka pravde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije