POTERNICA ZA BIVŠIM PRVIM ČOVEKOM ZAJEČARA? Saši Mirkoviću pravosnažno godinu dana zatvora, presuda nije mogla da mu bude uručena

Tanjug / E.V.N

22. 05. 2019. u 10:31

ПОТЕРНИЦА ЗА БИВШИМ ПРВИМ ЧОВЕКОМ ЗАЈЕЧАРА? Саши Мирковићу правоснажно годину дана затвора, пресуда није могла да му буде уручена

Saša Mirković / Foto LJ. Trifunović

Viši sud u Zaječaru pravosnažno je osudio na godinu dana zatvora nekadašnjeg predsednika Skupštine opštine Zaječar Sašu Mirkovića zbog zloupotrebe službenog položaja kojom je gradski budžet oštećen za oko 14 miliona dinara 2013. godine
Viši sud u Zaječaru pravosnažno je osudio na godinu dana zatvora nekadašnjeg predsednika Skupštine opštine Zaječar Sašu Mirkovića zbog zloupotrebe službenog položaja kojom je gradski budžet oštećen za oko 14 miliona dinara 2013. godine, rekla je Tanjugu portaprolka zaječarskog Višeg suda Svetlana Miljković.

Istom odlukom pravosnažno je na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci s rokom provere od tri godine osuđena i njegova tadašnja saradnica Milena Trajković.

Oni su osuđeni zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, precizirala je Miljkovićeva.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Osnovnog suda u Zaječaru.

Mirković je osuđen jer je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio saradnici Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, a posredovao je i da Gradska uprava Zaječara od jednog privrednog društva iz Beograda izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara.

Time je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Međutim, nekadašnji estradni menadžer je, u međuvremenu, nezvanično, otkazao punomoćje svom advokatu, pa presuda nije mogla da mu bude uručena.

- Mirković nije primio presudu jer se, po našim saznanjima, krije u Makedoniji ili na Kosovu i Metohiji – saznajemo od izvora bliskim istrazi. – Bivšem predsedniku SG Zaječara je oduzet pasoš i zabranjenio mu je da napušta zemlju, pa on sada na ovaj način izbegava služenje zatvorske kazne. Ukoliko se u dogledno vreme Mirkoviću ne uruči rešenje Višeg suda, za njim će biti raspisana međunarodna poternica.

Inače, kako se sumnja, Mirković, posredstvom društvenih mreža i portala sa kojima se dovodi u vezu, objavljuje u nastavcima priče za zaječarske sudije, koje dovodi u vezu sa brojnim kriminalnim i seksualnim aferama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

007

22.05.2019. 12:24

Za 14 miliona samo godinu dana zatvora???? Dal to nije malo? Mislim da je presuda bar trebala da bude godina zatvora plus vracanje sve do dinara od onoga sto je uzeto... To bi bilo postenije.

Mica Bor

22.05.2019. 13:49

Koliko se secam gospodin je bio prebacen iz pritvora u bolnicu , razlog srcani problemi . Zatim mu jo odredjen kucni pritvor , sada cujemo da je ispario ! Ko je ovde lud ?

Sam je kriv

22.05.2019. 17:30

Sam je kriv. Zaboravio čovek izreku da se šut sa rogatim ne kači. Pogtovo ne sa onim sa kojim je doskora sarađivao i bio mu uz skute!